Košarkaši „Zicera“ ostvarili pobedu na gostovanju

KK „Zicer“ iz Bora pobedio je na gostujućem parketu ekipu KK „Đerdap“ iz Kladova rezultatom 61:70 (16:19, 12:18, 24:20, 09:13) u okviru 17. kola Druge muške regionalne lige „Istok“.

Ekipa iz Bora ostvarila je petu pobedu na gostovanju ove sezone, a ovoga puta pobeđena je poslednjeplasirana ekipa Druge MRL „Istok“.

Izabranicima Allana Tošića pripalo je prvo poluvreme koje su kontrolisali od prvog minuta, pa su na odmor otišli sa prednošću od +9 poena.

Treću četvrtinu domaćin iz Kladova odigrao je znatno bolje i samim tim uspeo da smanji zaostatak za gostima.

Ipak, borski košarkaši nisu dozvolili da dođe do preokreta u poslednjih 10 minuta igre, te su sigurno priveli meč kraju i sasvim zasluženo slavili na ovom gostovanju.

Kod Borana istakao se Petrović M. sa 33 poena, a pratio ga je Nikolić M. sa 10 poena. Protivnički sastav predvodio je kapiten Petrović G. sa 33 poena, dok je dvocifren bio još samo Stefanović M. sa 10 poena.

Nakon ovog kola KK „Zicer“ deli 5. mesto sa ekipom iz Leskovca (8 pobeda i 9 poraza). Sa druge strane, KK „Đerdap“ nalazi se na deobi poslednjeg mesta sa ekipom iz Kuršumlije (3 pobeda i 14 poraza).

U poslednjem kolu borski košarkaši dočekuju ekipu iz Zaječara.