Košarkašice Bora izgubile meč protiv Egipta

U okviru priprema za Prvu žensku košarkašku ligu Srbije košarkašice Bora odigrale su svoj prvi meč sa U18 reprezentacijom Egipta, koja se u Srbiji nalazi na pripremama za predstojeće Svetsko prvenstvo. Rezultat ovog meča bio je u korist Egipta i to 74:58 (21:17; 17:19; 13:8; 23:14).

kosarkaska-lopta-bor030

U hali Sportskog centra „Vizura sport“ u Zemunu košarkašice Bora odigrale su prijateljsku utakmicu protiv mlade reprezentacije Egipta.

Iako znatno niže, Boranke su bile dostojan rival Egipćankama. Razlog za takav pad stručni štab ŽKK-a Bor vidi u dužoj letnjoj pauzi, s obzirom na to da su poslednju utakmicu košarkašice odigrale tek pre četiri meseca. Porazu su doprineli i nekompletan sastav ekipe, ali i nedostatak igračice na poziciji centra.

Agresivna i neumoljiva ekipa Egipta kažnjavala je svaki promašen šut i grešku koju su Boranke napravile, ali se želja našim košarkašicama da budu dostojan rival nije ugasila tokom čitavog meča.

Najbolja u ekipi egipatske reprezentacije bila je Egipta M.Raneem, sa svojih 21 poen i 18 skokova, od kojih je čak 11 u napadu.

Kod Boranki, najuspešnije su bile Danijela Vučković sa 14 poena i 5 skokova i Anđelina Radić sa svojih 13 poena i 10 skokova.

ŽKK BOR: Vučković, Ćirov, Prvulović, Jozić, Mijaković, Bogdanović, Stamenković, Sulejman, Radić, Filipović, Milutinović, Golubović.

(Medija centar Bor, Bor030)