Košarkašice „Bora“ ostvarile prvu pobedu u najjačoj ženskoj ligi

Košarkašice Bora pobedile su sinoć  na svom parketu ekipu OKK „Šabac“ rezultatom 56:48 (8:12, 15:15, 9:10, 24:11). Inače, ovo je prva pobeda naših košarkašica u Prvoj ženskoj košarkaškoj ligi Srbije. Slavlje borskih košarkašica u velikoj hali borskog sportskog centra ispratilo je oko 500 navijača .

zkk-bor-okk-sabac-2014

Tim ŽKK „Bor“ ostvario je sinoć prvu pobedu u najjačoj ženskoj košarkaškoj ligi u Srbiji pobedivši ekipu iz Šapca nakon velike borbe i obrta tokom poslednje četvrtine.

Borske košarkašice pružile su odličnu borbu daleko višoj ekipi. Odličnim preuzimanjima i iskakanjima kod „pick and roll“ igre, a pre svega dobrom odbranom i skupljanjem odbrane kod prodora protivnika, Boranke su uspele da odbrane brze kontranapade i igru protivničkih centara pod košem, pa su gošće iz Šapca bile prinuđene na šuteve za tri poena i teške šuteve sa poludistance.

Najefikasnija u borskom timu bila je Anđelina Radić sa svojih 14 poena, a dobru igru u ovoj utakmici pokazao je i centar našeg tima Aleksandra Piljević, koja je sa svojih 9 poena i tri skoka u odbrani u bitnim trenucima značajno doprinela ovoj pobedi.

Kod gostujuće ekipe najučinkovitija bila je Ćosić R. sa svojih 12 poena, a odličnom igrom ispod koša istakla se i petica OKK „Šabac“ Velisavljevic M, postigavši tom prilikom 8 poena.

ŽKK “Bor”: Vučković, Ćirov, Jozić , Mijaković, Petrović, Popović, Sulejman, Radić, Piljević, Milutinović, Golubović.

OKK „Šabac“: Vuković, Ćosić, Stepanović, Adamović, Stošić, Velisavljević, Zolotić, Maletić, Jelić, Jokić, Ćirić.

Delegat na utakmici bio je Marinko Golubović, a utakmicu su sudili Stamenković, Pešić i Tasić.