Košarkašice Partizana ubedljivo slavile protiv Boranki [FOTO]

Ženski košarkaški klub “Bor” poražen je u subotu, na domaćem terenu, od KŽK “Partizan 1953” iz Beograda rezultatom 48:70 (09:14, 09:25, 17:19, 13:12), u okviru 19. kola Prve ženske lige Srbije.

Izabranice Blagoje Ivića pružile su veoma slab otpor protivniku iz Beograda, pa su tri kola pred sam kraj prvenstva udaljene dve pobede od opstanka u Prvoj ženskoj ligi Srbiji.

Meč je počeo u dosta sporijem ritmu sa obe strane parketa, međutim Partizan nešto boljom realizacijom uspeo je da nakon prvih deset minuta igre povede sa pet poena razlike.

Do poluvremena gošće iz Beograda uspostavile su igru kako u napadu tako i u odbrani, što je i rezultiralo da već na poluvremenu svedu košarkašice Bora na svega osamnaest poena postignutih za dvadeset minuta igre. Rezultat na poluvremenu iznosio je 18:39 u korist Partizana.

U nastavku meča naše košarkašice pokušale su da smanje zaostatak za protivnikom ali su košarkašice iz Beograda u potpunosti kontrolisale tok ovog duela i nijednog trenutka nisu dozvolile da dođe do eventualnog preokreta, te su i na kraju sasvim zasluženo slavile na ovonedeljnom gostovanju.

Prvotimke Bora imale su jako loš procenat realizacije iz igre pošto su za dva poena imale 14:42 (33%), a za tri 3:11 (27%), što je bilo nedovoljno da bi se pariralo ozbiljnijem protivniku.

U pobedničkom taboru istakla se Olga Stepanović sa 15 poena, a pratile su je Milica Mitrović sa 12 i Milica Inđić sa 10 poena.

Najefikasnija kod poražene ekipe bila je Natalija Spaić sa 11 poena, koja je ujedno bila i jedina dvocifrena.

ŽKK “Bor”: Danijela Vučković 8p, Teodora Jelić 2p, Jelena Vučković 5p, Natalija Spaić 11p, Ana Miletić 6p, Mila Milojević 3p, Bobana Živković (nije igrala), Katarina Novaković (nije igrala), Žaklina Janković 5p, Milica Sulejman 0p, Emeše Vida 8p; Trener: Blagoja Ivić

KŽK “Partizan 1953”: Marta Jovanović 0p, Maja Popović 0p, Ivanka Matić 8p, Olga Stepanović 15p, Aleksandra Katić 9p, Milica Mitrović 12p, Ana Bukvić 0p, Tamara Rajić 8p, Milica Inđić 10p, Nina Samardžić 0p, Tamara Repac 8p; Trener: Svetlana Mitrović

Nakon ovog poraza ŽKK “Bor” zauzima deveto mesto na tabeli sa skorom 5:14, dok se KŽK “Partizan 1953” nalazi na petoj poziciji sa učinkom 11:8.

Naredne nedelje košarkašice Bora putuju u Suboticu gde ih očekuje duel sa ŽKK “Spartak”.