Krađa zlata u RTB: Kompanija najavila odštetni zahtev

6
2843

Rudarsko-topioničarski basen Bor je aktivno učestvovao u policijskoj akciji pružajući svu neophodnu logističku pomoć, koju će dati i u istrazi koja sledi, navode u ovoj kompaniji.

Foto: RTB Bor / Ljubiša Aleksić

U akciji hapšenja sedam osumnjičenih za krađu zlata, koju su sproveli pripadnici Uprave kriminalističke policije i Policijske uprave u Boru, aktivno je učestvovao i RTB Bor. Kompanija je, navode u saopštenju, zainteresovana da slučaj „efikasno bude istražen do kraja.“

„Rudarsko-topioničarski basen Bor je ovoj opsežnoj policijskoj akciji, koja je trajala godinu dana, pripadnicima MUP-a sve vreme pružao podršku, logističku i svaku drugu pomoć koja je bila potrebna. Sve sumnje prijavljivane su redovno organima reda jer je RTB Bor, kao oštećena strana, zainteresovan da slučaj efikasno bude istražen do kraja. Nakon rezultata istrage, kompanija će uputiti odštetni zahtev“, navodi se u saopštenju RTB Bor.

Inače, zbog sumnje da su u periodu od 2014. do 2017. izvršili krivično delo teška krađa uhapšena su četiri radnika RTB-a Bor: I.S. (1976), Z.P. (1967), G.P. (1975), D.M. (1974), zaposlena u Radnoj jedinici za proizvodnju plemenitih metala.

Uz krivičnu prijavu, po nalogu nadležnog tužilaštva, privedeni su i: S.S. (1977), koji je bivši radnik ovog pogona u sastavu TIR-a, ali i D.M. (1975) i Z.I. (1970), bivši radnici preduzeća „Zaštita“, koje je ranije obezbeđivalo RTB Bor.

 

Bor030/Kolektiv

6 KOMENTARA

  1. Svojevremenom su postavljene kamere u zlatari i neka van . Bio je i video rekorder koji je snivao sve sumljive situacije. Glavni krivac za krađu zlata je rukovodilac zlatare. U situaciji kada je proizvodnja zlate na nekih 10% od nekadašnje prouzvodnje svaki manjak zlata u bilo kom obliku je vidljiv. Nekada se zlato proizvodili i do 4 tona na godišnjem nivou . `80-`90

  2. Zlatko Perić 1967 iz Šarbanovca, Srdjan Stojanovski 1977 iz Bora, …… za njih se zna već od 2010 da to rade i prodaju zlato u Novom Pazaru.

  3. Spaskovski, čelnik RTB Bor, nije svetski bogataš(?), a borski se pretpostavlja, ali više voli zlata od svetskih bogataša, pogotovu ako je gratis ili izneto van kapije RTB Bor.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime