Kraj letnje sezone kupanja na bazenima

Budući da ne odlučuje temperatura vazduha, već su u pitanju škole i poslovne obaveze, „Sportski centar – Bor“ danas je zatvorio sezonu kupanja na otvorenim bazenima.

bazeni-2013-18

Ovogodišnju sezonu kupanja na otvorenim bazenima Sportskog centra u Boru obeležilo je više od 25 hiljada prodatih ulaznica, odnosno registrovanih kupača. Međutim, broj kupača je veći, s obzirom da je za odlikaše ulaz na bazene bio besplatan.

„Sezona je bila jako dobra što pokazuje i broj kupača. Možemo da se pohvalimo i da je ova sezona prošla bez incidenata na bazenima, ali i kvalitetom vode, koji je bio izvanredan. Nije bilo primedbi od Zavoda za javno zdravlje koji prati kvalitet vode tokom cele sezone, jer bi u suprotnom bazeni bili zatvoreni na određeno vreme“ – navodi v.d. direktora JU „Sportski centar – Bor“, Aleksandar Dimitrijević.

Dimitrijević je rekao da odmah nakon završetka letnje sezone počinju pripreme za kupališnu sezonu na zatvorenim bazenima.

„Prvenstveno će se raditi na remontu podbazenske tehnike, odnosno na delu bazena gde se vrši filtriranje vode, zatim na nabavci nove opreme i delova koji stradaju tokom letnje sezone. Očekuje nas i sanacija jednog dela krova, tako da se nadamo da će sve biti spremno i u funkciji do početka grejne sezone.“