Kreativnost i umeće mališana: U Boru održana dvanaesta „Ulica dečijeg osmeha“

Dvanaesta po redu manifestacija „Ulica dečijeg osmeha“ okupila je veliki broj predškolaca i učenika nižih razreda gradskih i seoskih osnovnih škola.

Foto: Grad Bor

Manifestacija, koju je organizovao Centar za kulturu Bor, uz pokroviteljstvo Grada Bora privukla je pažnju roditelja, vaspitača i prolaznika, pretvarajući plato Doma kulture u šareni prostor pun smeha i radosti najmlađih sugrađana.

Foto: Grad Bor

„Čast je otvoriti manifestaciju koja traje već dvanaest godina, a zadovoljstvo je videti svu lepotu i mladost našeg grada na jednom mestu. Ovo je najlepši način da završimo godinu, uz naše najmlađe sugrađane i uz njihove osmehe“, istakao je zamenik gradonačelnika, Milivoje Janošević.

Foto: Grad Bor

Centralni deo manifestacije činila je prodajna izložba novogodišnjih ukrasa i čestitki, a deca su i ovog puta iskazala impresivnu kreativnost i veštinu. Osmesi i radost mališina, koji su bili vidljivi na njihovim licima, potvrdili su opravdanost naziva manifestacije – „Ulica dečijeg osmeha“.

Foto: Grad Bor

U muzičkom delu programa nastupio je hor etno radionice, koji je prisutne zabavljao novogodišnjim pesmama, dok su mališani kasnije uživali u predstavi „Novogodišnja čarolija“.

Ova tradicionalna manifestacija, koja neguje kreativnost i radost najmlađih, još jednom je potvrdila svoj značaj u lokalnoj zajednici i postala nezaobilazni deo proslave predstojećih praznika.