Krijumčarima kokaina određen pritvor

Sudija za prethodni postupak, po predlogu Višeg javnog tužilaštva, odredio je nakon saslušanja, pritvor do 30 dana Majdanpečanima Zoranu S. (28) i Aleksandru N. (27), kao i Negotincu Robertu A. (29), koji su u sredu u Negotinu uhapšeni sa 564 grama kokaina.

Foto: Bor 030 – arhiva

Zoran S.  i Aleksandar N. iz Majdanpeka i Robert A. iz Negotina osumnjičeni su da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, za koje je zaprećena kazna i do 12 godina zatvora.

Oni su uhapšeni kada su, prepoznavši neke od policajaca u civilu, pokušali da pobegnu. Tom prilikom je jedan od njih odbacio tovar kokaina, a neposredno nakon što ih je policija zaustavila u negotinskoj Hajduk Veljkovoj ulici, to je pokušao da učini i drugi.

Navodno je reč o heroinu veoma čistog sastava, kristalizovanog koji je tek trebalo da bude izmešan sa drugim supstancama. Pronađen je u količini od 564 grama, a vrednost mu je procenjena na oko 120.000 evra.

Droga je, navode u Policijskoj upravi u Boru, bila zapakovana u 28 paketića, a prilikom pretresa u automobilu koji je vozio Negotinac Robert A. pronađena je i vagica za precizno merenje.

Ovo je jedna od najvećih zaplena kokaina na ovim prostorima, budući da se ta vrsta narkotika retko pronalazi prilikom hapšenja dilera i narkomana.