Krijumčarima kokaina određen pritvor

1
74

Sudija za prethodni postupak, po predlogu Višeg javnog tužilaštva, odredio je nakon saslušanja, pritvor do 30 dana Majdanpečanima Zoranu S. (28) i Aleksandru N. (27), kao i Negotincu Robertu A. (29), koji su u sredu u Negotinu uhapšeni sa 564 grama kokaina.

Foto: Bor 030 – arhiva

Zoran S.  i Aleksandar N. iz Majdanpeka i Robert A. iz Negotina osumnjičeni su da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, za koje je zaprećena kazna i do 12 godina zatvora.

Oni su uhapšeni kada su, prepoznavši neke od policajaca u civilu, pokušali da pobegnu. Tom prilikom je jedan od njih odbacio tovar kokaina, a neposredno nakon što ih je policija zaustavila u negotinskoj Hajduk Veljkovoj ulici, to je pokušao da učini i drugi.

Navodno je reč o heroinu veoma čistog sastava, kristalizovanog koji je tek trebalo da bude izmešan sa drugim supstancama. Pronađen je u količini od 564 grama, a vrednost mu je procenjena na oko 120.000 evra.

Droga je, navode u Policijskoj upravi u Boru, bila zapakovana u 28 paketića, a prilikom pretresa u automobilu koji je vozio Negotinac Robert A. pronađena je i vagica za precizno merenje.

Ovo je jedna od najvećih zaplena kokaina na ovim prostorima, budući da se ta vrsta narkotika retko pronalazi prilikom hapšenja dilera i narkomana.

1 KOMENTAR

  1. ….opasni neki pametnjakovici…Znaci prvo zastava ,himna,zakletva….pa uniforma..pa grb na grudi… ..pa onda junacka borba..da namdeca ne ostanu bez droge…Alal vera junaci…..Alal vera… Da nema bre neko da mi na pozajmi ..na tri minuta.. zakonodavnu,sudsku i izvrsnu vlast…? Odma vracam..

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here