Krivelj će definitivno biti izmešten

Na sastanku Radne grupe koja je okupila predstavnike Ministarstva rudarstva, Grada Bora, kao i predstavnike Mesne zajednice Krivelj, odlučeno je da će ovo selo sigurno biti izmešteno u cilju proširenja rudnika kompanije Srbija Ziđin Koper (Serbia Zijin Copper).

Žiteljima sela Krivelj biće ponuđene tri opcije. Prva opcija je da vlasnici zemljišta i objekata direktno prodaju to kompaniji Ziđin, i da potom od tih sredstava sebi kupe zemljište ili nekretninu koja ima se sviđa i gde god im se sviđa. Druga opcija je da se svi žitelji sela Krivelj isele kolektivno, što bi podrazumevalo da se najpre iznađe nova lokacija za selo, kao i da se potom izgrade kuće i objekti, i treća opcija je samostalno pojedinačno iseljenje.

„Za 31. jul zakazan je sastanak predstavnika Grada Bora, kompanije Srbija Ziđin Koper, kao i žitelja sela Krivelj. Tada ćemo saslušati žitelje sela koji treba da se izjasne na koji način žele da se isele, da li im više odgovara pojedinačno ili kolektivno iseljenje. Nama kao gradskoj vlasti najvažnije je da svaka porodica i pojedinac u Krivelju budu ispoštovani u pogledu tržišne cene, ukoliko naravno dođe do direktne prodaje. Mi smo kao Grad Bor već obezbedili lokacije na potezu između naselja Bor 2 i naselja Sunce. Ujedno, imamo i nov potez kod Novog gradskog centra, kao i ispod naselja Bor 2. To će sve biti lokacije gde će Kriveljani, koji budu želeli da grade nove objekte, imati adekvatno mesto za to“, rekao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora, posebno istakavši da još uvek nije rešena lokacija ukoliko dođe do kolektivnog preseljenja sela.