Krivična prijava protiv direktorke pošte u Boru

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dacic najavio je podnošenje krivičnih prijava protiv direktorke pošte u Boru Suzane Stanijević i još dva saizvršioca zbog zloupotrebe službenog položaja.

Po rečima ministra Dačića policija je sprovela istragu i u saradnji sa javnim preduzećem PTT Srbija prikupila sve potrebne informacije o navodnoj izbornoj kradji. Javni tužilac je ovo delo okarakterisao kao zloupotrebu službenog položaja i po navodima ministra Dačića u toku dana će biti podnešene krivične prijave protiv odgovornih lica.

Da podsetimo radi se o pritužbi Srpske Napredne Stranke da su u oči izbora gradjanima Bora poštari delili lažno pismo sa logom te partije i pozivom lidera stranke Tomislava Nikolića da gradjani uplate toj stranci po 1 860 dinara kao prilog za predizbornu kampanju SNS-a.

Zoran Ćirić direktor Pošte Srbije izjavio je da jp PTT u potpunosti saradjuje sa policijom na ovom slučaju i da on lično ne oseća nikakvu odgovornost. On se uzdržao daljih komentara da ne bi uticao na istragu koja je u toku.

Aleksandar Vučić, zamenik predsednika SNS, rekao je da ta stranka nikada neće prihvatiti režimsko prikrivanje istine o onome što se dogodilo u Boru. Srpska Napredna Stranka nije zadovoljna podizanjem optužnica protiv lica koja su bila primorana da učine prevaru i zahteva od policije da utvrdi ko je nalogodavac.
On je izjavio da ima odredjena saznanja ko bi mogao da bude nalogodavac ali da je posao nadležnih organa da to utvrde. Vučić je najavio „drugačije akcije“ ako do 29. juna Srpska Napredna Stranka ne dobije informacije o tome ko je nalogodavac ove navodne prevare.