Krivična prijava protiv radnika RTB zbog zagađenja životne sredine u Boru

1
1810

Policija je podnela krivične prijave protiv tri osobe zaposlene u RTB Bor, Grupa TIR Bor, zbog sumnje da su uticali na povećanje koncentracije i emisije gasa sumpor dioksida u Boru.

Ove tri osobe, za koje Ministarstvo unutrašnjih poslova ne navodi ni pol, ni inicijale, terete se da su 9. aprila ove godine u konvertor ulili veliku količinu šljake u kratkom vremenskom periodu, čime dinamika punjenja konvertora šljakom uopšte nije ispoštovana.

To je dovelo do toga da se poveća koncentracija i emisija gasa sumpor dioksida u periodu ood 21 sat i 54 minuta do 22 sata i 12 minuta, što je i registrovano na mernoj stanici Gradski park u Boru.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru, po nalogu borskog Osnovnog javnog tužilaštva protiv ovih osoba podneli su krivičnu prijavu zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zagađenje životne sredine u saizvršilaštvu.

1 KOMENTAR

  1. Krivične prijave radnicima RTB Bor u Topionici bakra, zbog zagađenja vazduha podnela je policija, kako se navodi, zbog lošeg punjenja konvertora. Tehnologiju proizvodnje bakra te i šaržiranja peć se vrši po ustaljenoj tehnologiji, a zagađenje vazduha je zbog problema u izboru i usaglašavanja tehnologije, a koja se sprovodi pod direktnom ingerencijom generalnog direktora, Spaskovskog, inače velikog ljubimca i poltrona vlastima u Srbiji. Radnici, bez njegovog znanja, ne mogu ni da pljunu, kamo li da vode tehnologiju, no još nije uveo pamperse operaterima. On je uništio RTB Bor kao čuvenu firmu, struku, znanje i kadrova u njemu. Njega je trebala policija da uhapsi, a ne jadne i nedužne, a poslušne radnike, i da mu omogući, nakon mukotrpnog i znojavog rada, da odleži.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime