Krizni štab doneo nove obavezujuće mere u borbi protiv koronavirusa

1
3059

Vlada Republike Srbije saopštila je da su na današnjoj sednici Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti COVID-19 donete najnovije odluke u vezi sa sprečavanjem širenja koronavirusa.

Na teritoriji cele Republike Srbije, bez obzira na to da li je u određenoj opštini ili gradu proglašena vanredna situacija, zabranjena su okupljanja na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru za više od deset ljudi.

Za vreme boravka na javnim mestima, između okupljenih mora postojati distanca od jedan i po metar, odnosno svaka osoba mora zauzimati minimum četiri kvadratna metra.

Mera koja se tiče zaštitnih maski i koja je na snazi u Beogradu danas je proširena na teritoriju cele Republike Srbije, bez izuzetka.

Zaštitne maske obavezne su i na otvorenom prostoru, na mestima na kojima nije moguće obezbediti rastojanje od jedan i po metar, poput redova ispred prodavnica, apoteka, autobuskih i voznih stajališta i slično.

Na svim ostalim javnim mestima na otvorenom prostoru preporučuje se nošenje zaštitnih maski.

Sve mere koje su usvojene na današnjoj sednici Kriznog štaba važiće od petka, 17. jula.

Vlada Republike Srbije još jednom apeluje na sve građane da poštuju sve donete mere zarad sopstvenog zdravlja i zdravlja svojih najbližih.

“Ukoliko bi svi građani pri svakom izlasku iz kuće konstantno nosili zaštitnu masku, takva mera bila bi ekvivalentna zabrani kretanja jer na takav način sprečavamo epidemiološki rizične kontakte i sprečavamo širenje koronavirusa”, saopšteno je na sajtu Vlade.

“Uvereni smo da ćemo zajedno sa svim svojim građanima, uz najveću moguću disciplinu i odgovornost, iz bitke protiv koronavirusa izaći kao pobednici”, poručuju iz Vlade Republike Srbije.

1 KOMENTAR

 1. TORTURA SLEDI DRUGA PO REDU, A PRVA PROHUJA SA IZBORIMA, IDIOTIZAM SE PONAVLJA

  Korona vlada već pet meseci. Prva faza, do izbora, prebrodismo sa karantinima, policijskim časovima, puno odricanja i muka, a od jednom proglasiše održavanje izbora, igranje utakmica, predizborni skupovi. Izbori prođoše, utakmice se odigraše i na kraju korona napredno jurnu po narodu. Nova etapa, kao prva tortura građana, uvodi čelink iste mere, kao da je narod zamorče naredbodavaca. Najavljivani policijski čas za petak do ponedaljka izgleda da ga je korona slagala, hteo neko da zna ili ne zna. Jeli je ovo prvi poraz na ulici nenadmašnog i neprikosnovenog zaštitnika naroda i buntovnika. Vođa sarkastično, opravdava sebe, prebacujući krivicu za veliki broj bolesnih od korone na proteste,a. Da li je to tako? Nije, korona vršlja mnogo pre protestnih šetnji. Najlakše je svoju krivicu prebaciti drugome u dvorištu.

  Zakona je puno i na pretek. Usvajaju se, menjaju i brišu ad hoc, s druge strane bezakonje je na pretek. Zakoni se donose, menjaju i brišu po nahođenju jednog čoveka, koji je sve i svašta: država, ustav, zakon, uredba, naredba, a neumorno obavlja sve funkcije od predsednika, preko premijera, ministara, lekara-epidemiolog i šta još ne?? Saradnici su kao „fikus“, okreću se ne pod dejstvom vetra, već gde je voljeni šef, bez umora, profesionalno slušaju šta on kaže ili čitaju njegove misli i želje. Šta će im zakon, „čitaju“ i naslućuju želje i misli voljenog šefa, dok je šef, a posle jovo na novo.

  1. Zakoni ima se, može se, a šta će kada su višak.
  2. Ono što kaže čelnik, pisano ili oralno, je „najbolji“ zakon. Za koga?
  3. Pravosudstvo, u okolnostima koji vladaju, je višak, čovek je jači.
  4. Uslovima bezakonja ne treba štampati presude, njih kao papagaja, prenose gotovo i „fikusu“.
  5. Zakoni u pisanoj formi služe samo da prikriju bezakonje.
  6. Oni koji sprovode zakon, kao „fikus“ okireću se prema šefu. Njegova je zadnja.
  7. Plate se menjaju prema raspoloženju čelnika i tačka. Platni razredi, ako su postojali, uginuše
  8. Čeka se nalog kada se ustaje, umiva, čisti nos i slično, sa odgovarajućeg mesta. Vaše je da neumorno i strpljivo čekate i radite.
  9. Ne pričaj šta si uradio, već čekaj drugi da kažu šta si i kako uradio. Jedino može da se hvališ.
  10. Ako je rad stvorio čoveka od majmuna, šta li će se dogoditi pasivnim radom. Rečiće prvi čovek?

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime