Laptop računari za učenike generacije u Boru

Učenike generacije borskih osnovnih i srednjih škola grad Bor je za postigute rezultate i ove godine nagradio laptop računarima. Vredne nagrade uručene su na prijemu organizovanom u sali Skupštine grada.
Lokalna samouprava je odlučila da pored javnog priznanja u vidu bilborba širom grada 12 najboljih đaka svojih škola nagradi računarima i knjigama.

Za izuzetne rezultate kao učenici generacije nagrađeni su Neda Ilić (OŠ „3. oktobar“), Petar Rakić (OŠ „Branko Radičević“), Milica Kitanović (OŠ „Dušan Radović“), Saša Kostandinović (OŠ „Đura Jakšić)“, Kristina Avramović (OŠ „Petar Radovanović“), Jovan Šerbula (OŠ „Sveti Sava“), Sara Dobromirović (OŠ „Stanoje Miljković“), Jana Rajić (OŠ „Stanoje Miljković“), David Lapadatović (Gimnazija „Bora Stanković“), Petra Jovanović (Mašinsko-elektrotehnička škola), Sara Vujinović (Ekonomsko-trgovinska škola) i Anastasija Marković (Tehnička škola).

Nagrađeni su izrazili zahvalnost na ovoj podršci, ističući kako će im laptop računari biti od velikog značaja u daljem obrazovanju.

Anastasija Marković, koja je protekle školske godine završila Tehničke škole u Boru, izrazila je svoje zadovoljstvo zasluženom nagradom.

„Zahvalna sam na ovoj nagradi. Veoma mi znači jer ću računar koristiti tokom studija na Tehničkom fakultetu u Boru“, kazala je Marković.

Petar Rakić, bivši osnovac borske škole „Branko Radičević“, istakao je da će mu nagrada biti podstrek za dalje učenje i usavršavanje u oblasti matematike.

Pored 12 đaka generacije, za 74 učenika nosilaca diplome „Vuk Karadžić“ i učenika koji su ostvarili zapažene rezultate na republičkim takmičenjima obezbeđeni su novčani podsticaji.

Gradonačelnik Aleksandar Milikić istakao je važnost ulaganja u mlade talente.

„Ovi učenici su budućnost ovog grada i u njih moramo ulagati i pomoći im da unaprede svoje znanje i veštine“, kazao je Milikić i dodao da je Bor tokom ove godine izdvojio značajna sredstva iz budžeta za unapređenje obrazovanja u gradu i okolnim selima, fokusirajući se na uređenje objekata, nabavku opreme i udžbenika kako bi se obezbedili kvalitetni uslovi za obrazovanje mladih generacija.