LDP Bor: Tražimo uvođenje privremenih mera

OO LDP Bor se obratio Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu sa zahtevom za uveđenje privremenih mera u opštini Bor rečeno je danas na konferenciji za novinare ove stranke.

OO LDP Bor se obratio Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu sa zahtevom za uveđenje privremenih mera u opštini Bor rečeno je danas na konferenciji za novinare ove stranke.

 

Saopštenje za javnost OO LDP Bor:

Opštinski odbor Liberalno demokratske partije smatra da više nema ni razloga ni vremena za objašnjavanje situacije i ubeđivanje sa nosiocima Opštinske vlasti.

Grad Bor je došao do samog dna, građani su izmrcvareni, deca su nam bolesna.

Već dve godine neprestano govorimo kuda nas vodi ova i ovakva vlast.
Situacija u kojoj se nalazimo je posledica krajnje neodgovornosti, nebrige i lopovluka svake vrste.

Upozoravali smo dovoljno dugo sve instance, od Javnog tužioca do svih nadležnih ministarstava i ovo je zaista poslednji put da im se obraćamo na ovaj način.

I nismo upozoravali samo mi, već i 4700 građana potpisnika inicijative za raspisivanje prevremenih lokalnih izbora, kao i Opštinsko sindikalno veće sa svoje strane.

Danas smo se obratili Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu sa zahtevom da se pod hitno uvedu privremene mere i nećemo dugo čekati na odgovor.

Sledeća naša konferencija će biti poziv građanima na proteste, poziv da prestanu da šalju decu u školu i poziv na građansku neposlušnost do ispunjenja zahteva koji su podneti kroz građansku inicijativu.

Ne želimo više da slušamo opravdanja i međusobna optuživanja predsednika Opštine, odbornika u Skupštini i direktora javnih preduzeća.
Više nas ne zanima da li uglja ima za tri ili pet dana, ne zanima nas zašto kasne plate, potrošeni su svi mogući izgovori.
Neka se više ne pojavljuju pred tv kamerama osim ako reše da podnesu ostavke pred građanima čije su poverenje izneverili.

Odgovorni su svi i svi moraju da odu.

Javni sud ih je jednoglasno proglasio krivim, a krivični sud neka tu krivicu raspodeli i odredi kazne.

Ukoliko u međuvremenu neka politička ili bilo koja druga organizacija bude organizovala proteste sa istim ili sličnim zahtevima, članovi borskog LDP-a će se protestima pridružiti kao i svi ostali gnevni građani Bora.