LDP traži nove izbore

Opštinski Odbor Liberalno Demokratske Partije (LDP) u Boru održao je juče konferenciju za medije na kojoj je saopšteno da je prikupljano preko 2.200 potpisa za raspisivanje referenduma o nepovernju sadašnjoj gradskoj vlasti.

Zbog nagomilanih problema u funkcionisanju grada, blokadi javnih preduzeća, medijskoj blokadi od strane regionalne Radio Televizije „Bor“, kao i zbog rasipanja budžetskih sredstava na organizovanje koncerata, LDP u Boru je počeo prikupljanje potrebnih 5.000 potpisa (10 % od biračkog tela) za raspisivanje refenduma.

Zoran Stanković, koordinator akcije, zadovoljan je dinamikom kojom se prikupljaju potpisi, za pet dana podršku ovoj inicijativi je dalo preko 2.200 Borana.
Interesovanje je odlično i nadamo se da ćemo uskoro sakupiti 5.000 potpisa koji će nam garantovati raspisivanje refenduma. Mobilne ekipe mladih LDP-a nam svakodnevno donose nove potpise, a planirane su i ulične akcije, kaže Stanković.

Na konferenciji za medije pored informacije o aktivnostima na prikupljanju potpisa, novinarima je predato otvoreno pismo upućeno Radio Televiziji „Bor“ koje prenosimo u celosti:

TV Bor
Glavnom i odgovornom uredniku

Poštovani,
Obaveštavamo Vas da smo od osobe koja se predstavila kao izvesni Boban Jovanović telefonskim putem dobili poziv za učešće u kontakt emisiji TV Bor u četvrtak, 22. januara u 20 i 30. Po njegovim rečima u emisiji bi učestvovali gospodin Saša Mirković, gospodin Branislav Rankić i menadžer Liberalno demokratske partije u Boru gospodin Saša Đorđević. Tema emisije je nejasno opisana kao: „Ajde da to što pišete o Saši na blogu opstinabor.com kažete i na televiziji“, a vreme trajanja emisije nije navedeno.

Budući da nam nije poznato ko je pomenuti Boban Jovanović i kakvu funkciju obavlja (ako obavlja uopšte) u televiziji Bor, pa čak ne možemo da budemo sigurni ni da se ta osoba nije lažno predstavila, mi nismo u mogućnosti da potvrdimo učešće.

Molimo Vas da nam ubuduće pozive za učešće u emisijama TV Bor upućujete zvanično, pisanim putem i da u pozivu navedete temu emisije, vreme trajanja i imena ostalih učesnika.
Sasvim je moguće da Vi niste ni obavešteni o pozivu koji nam je upućen i ako je tako, predlažemo Vam da proverite ko to u Vaše ime kroji program televizije Bor.

Liberalno demokratska partija Opštinski odbor Bor, ovih dana sprovodi akciju prikupljanja potpisa za prevremene lokalne izbore u Boru i ako ste zainteresovani, rado bismo preko televizije čiji program uređujete obavestili javnost o toku akcije i lokacijama na kojima građani mogu da potpišu inicijativu.

Naravno, ne vidimo potrebu da se u emisiji čija bi tema bila ta akcija pojavi gospodin Saša Mirković jer je on samo član Opštinskog veća, a osim toga u toku je i sudski spor koji su advokati naše partije pokrenuli zbog uvrede i klevete u medijima na račun jednog našeg člana od strane pomenutog gospodina Mirkovića.

Saradnja TV Bor i Liberalno demokratske partije je vrlo loša u ovom trenutku jer Vi odbijate da pratite naše konferencije za novinare, ali se nadamo da ćemo ubuduće tu saradnju podići na viši nivo.

Na obostrano zadovoljstvo i u svrhu boljeg informisanja građana Bora.

U Boru, 22.01.2009. OO LDP Bor