LDP: Zatvoren krug političke kombinatorike

Liberalno demokratska partija saopštila je na jučerašnjoj konferenciji za novinare da smatra da formiranje nove skupštinske većine od stranaka koje su do nedavno bile na potpuno suprotnim pozicijama i međusobno se optuživale za nesposobnost i neracionalno trošenje budžeta


Liberalno demokratska partija saopštila je na jučerašnjoj konferenciji za novinare da smatra da formiranje nove skupštinske većine od stranaka koje su do nedavno bile na potpuno suprotnim pozicijama i međusobno se optuživale za nesposobnost i neracionalno trošenje budžeta ne može doneti ništa dobro građanima Bora.

“Sve njih već smo videli na vlasti u bliskoj prošlosti i nesporna je činjenica da su neki od najlošijih ugovora koje je opštinska vlast sklopila (ugovori sa Beotonom) i od kojih počinju enormna dugovanja budžeta potpisani baš od strane novog predsednika i generalnog sekretara jedne od stranaka koje u koaliciji učestvuju” – rekla je Julijana Vasov, portparol LDP-a.

Poslednja sednica Skupštine je pokazala, na kraju, kada se razvila diskusija o tome ko je koga i za šta ucenjivao, šta je našim lokalnim političarima i dalje jedino na pameti. A to, da naglasimo, nije dobrobit Opštine Bor i njenih stanovnika.

Mi bismo mogli da razumemo raspad koalicije jer neko od učesnika nije obavljao kvalitetno svoj deo posla, ali ne možemo da prihvatimo da je sukob nastao zbog par direktorskih fotelja. To je nedopustivo i krajnje neozbiljno. Smatramo da ljudi koji su u tome učestvovali ne zaslužuju više poverenje građana Bora.

Nova koalicija je posledica nesposobnosti Demokratske stranke koja je do skoro imala većinu i njene nemoći da na ozbiljan način rešava probleme sa kojima se lokalna samouprava suočila.

Liberalno demokratska partija je blagovremeno upozoravala Demokratsku stranku na greške koje pravi i predala joj je svoj spisak mera koje je neophodno sprovesti da bi se situacija popravila u meri u kojoj je to moguće u uslovima opšte besparice i krize. Ti predlozi nisu ozbiljno razmatrani i posledice su sada strašne. Veliki minus u budžetu je gotovo nemoguće pokriti, naročito kada imamo u vidu da su vlast preuzeli oni koji su taj minus i počeli da stvaraju.

Liberalno demokratska partija i dalje smatra da su novi izbori jedino rešenje i ponovo poziva Vladu Republike Srbije da uvede privremene mere pre nego što bude kasno.
Ukoliko već nije.

Navodi se u saopštenju Opštinskog odbora Liberalno demokratske partije u Boru.