Lepote Bora i okoline na Sajmu turizma

Turistička organizacija Bor učestvovaće i ove godine kao izlagač na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu. Jubilarni 40. beogradski sajam turizma biće održan pod sloganom “Odmor te čeka!”, a zemlja partner je Grčka.

Borska Turistička organizacija se dobro pripremila za najznačajniju turističku manifestaciju u našoj zemlji i jugoistočnoj Evropi.

Od 22. do 25. februara će u hali 4 biti održana promocija i prezentacija borske opštine kao turističke destinacije.

Pored Borskog jezera, kao glavnog turističkog aduta Opštine Bor, koje je sve populanije i među domaćim ali i inostranim gostima, tokom trajanja sajma biće predstavljena i Brestovačka banja, jedna od najstarijih domaćih banja, speleološki biser Lazarev kanjon sa Zlotskim pećinama, kao i planine Crni vrh i Stol idealne za adrenalinske i ekstremne sportove.

Na ovom sajmu TO Bor potencijalnim posetiocima preporučiće i najzačajnije tradicionalne manifestacije koje se održavaju u našem kraju.

U petak, 23. februara svoje multimedijalne prezentacije na štandu Turističke organizacije imaće Predškolska ustanova “Bambi” sa odmalištem “Savača”, Zoološki vrt Bor i RTB Klub u Brestovačkoj banji.

Subota je rezervisana za predstavljanje hotela “Jezero” na Borskom jezeru sa svojom sajamskom ponudom.

U nedelju, 25. februara predstaviće se seoska domaćinstva sa svojim proizvodima – domaćinstvo o”Vanucić” iz sela Gornjane sa različitim vrstama dimnjenih sireva i domaćinstvo “Tomić” iz Krivelja sa ponudom meda.

U iščekivanju novog rekorda

Na 40. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu očekuje se više od 1.200 izlagača iz rekordnog broja zemalja.

Prvi put će svoje atraktivne destinacije prezentovati Maroko i Južnoafička republika.

Istovremeno sa Sajmom turizma organizuju se još tri manifestacije koje turizam čine potpunim: i 9. Međunarodni sajam vina BEOWINE, 14. Međunarodni sajam hotelsko ugostiteljske opreme HORECA – OPREMA i 14. Sajam suvenira.

Foto: Beogradski sajam

Sajam turizma biće otvoren za posetioce od 10 do 18 časova 22. februara, od 10 do 19 časova 23. i 24. februara, a poslednjeg dana, 25. februara, radiće od 10 do 17 časova.

Cena pojedinačne ulaznice je 300 dinara, a za grupne posete 200 dinara. Cena parkinga je 200 dinara na sat.