Lepote Bora i okoline na Sajmu turizma

1
203

Turistička organizacija Bor učestvovaće i ove godine kao izlagač na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu. Jubilarni 40. beogradski sajam turizma biće održan pod sloganom “Odmor te čeka!”, a zemlja partner je Grčka.

Borska Turistička organizacija se dobro pripremila za najznačajniju turističku manifestaciju u našoj zemlji i jugoistočnoj Evropi.

Od 22. do 25. februara će u hali 4 biti održana promocija i prezentacija borske opštine kao turističke destinacije.

Pored Borskog jezera, kao glavnog turističkog aduta Opštine Bor, koje je sve populanije i među domaćim ali i inostranim gostima, tokom trajanja sajma biće predstavljena i Brestovačka banja, jedna od najstarijih domaćih banja, speleološki biser Lazarev kanjon sa Zlotskim pećinama, kao i planine Crni vrh i Stol idealne za adrenalinske i ekstremne sportove.

Na ovom sajmu TO Bor potencijalnim posetiocima preporučiće i najzačajnije tradicionalne manifestacije koje se održavaju u našem kraju.

U petak, 23. februara svoje multimedijalne prezentacije na štandu Turističke organizacije imaće Predškolska ustanova “Bambi” sa odmalištem “Savača”, Zoološki vrt Bor i RTB Klub u Brestovačkoj banji.

Subota je rezervisana za predstavljanje hotela “Jezero” na Borskom jezeru sa svojom sajamskom ponudom.

U nedelju, 25. februara predstaviće se seoska domaćinstva sa svojim proizvodima – domaćinstvo o”Vanucić” iz sela Gornjane sa različitim vrstama dimnjenih sireva i domaćinstvo “Tomić” iz Krivelja sa ponudom meda.

U iščekivanju novog rekorda

Na 40. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu očekuje se više od 1.200 izlagača iz rekordnog broja zemalja.

Prvi put će svoje atraktivne destinacije prezentovati Maroko i Južnoafička republika.

Istovremeno sa Sajmom turizma organizuju se još tri manifestacije koje turizam čine potpunim: i 9. Međunarodni sajam vina BEOWINE, 14. Međunarodni sajam hotelsko ugostiteljske opreme HORECA – OPREMA i 14. Sajam suvenira.

Foto: Beogradski sajam

Sajam turizma biće otvoren za posetioce od 10 do 18 časova 22. februara, od 10 do 19 časova 23. i 24. februara, a poslednjeg dana, 25. februara, radiće od 10 do 17 časova.

Cena pojedinačne ulaznice je 300 dinara, a za grupne posete 200 dinara. Cena parkinga je 200 dinara na sat.

1 KOMENTAR

  1. …Samo ovaj nas izutetan turisticki postoji vec decenijama,decenijama i decenijama….Kao i ova visedecenijska stara i ista prica ..Samo NIJEDAN region u Evropi ni u Srbiji NIJE razvio svoj turizam BEZ SAVREMENE SAOBRACAJNE INFRASTRUKTURE…znaci bez . autoputa,zeleznickog koridora…TO NE POSTOJI nigde pa nece ni u Istocnoj Srbiji…..Turisticki kapaciteti i lepote Istocne Srbije SU PO KRITERIJUMIMA 21.VEKA …TOTALNO NEPRISTUPACNI…..Ali BICE PRISTUPACNE ..i to uskoro….Jer je 25.01.2018. u nadleznom Ministarstvu…jednom autoru i inicijatoru urucen Dokiument o POTPUNOJ PODRSCI (sa detaljnim SMERNICAMA, UPUTSTVIMA I SUGESTIJAMA ZA REALIZACIJU..) VLADE REPUBLIKE SRBIJE ..MULTIMODALNOM SAOBRACAJNOM KORIDORU-ISTOK (CRNOMORSKOM KORIDORU),,..Takodje u tom Dokumentu pise .. i da je ova podrska Vlade Rep.Srbije data i uz znanje Predsednika Republike Srbije,kome se navedeni autor i inicijator ovog koridora pismenim putem i uz dostavu Finalne studije o MS Koridoru -Istok i drugih dokumenata… na zakonskom procedurom predvidjen formalno- pravni nacin ..licno obratio za podrsku Predsednika Republike Srbije MS Korudoru -Istok ..Jer je to koridor od NAJVECEG STRATESKOG ZNACAJA ZA Republiku Srbiju….Sto ovaj vec navedeni Dokument u potpunosti i potvrdjuje …Ako neko pita zasto na tom pismenom obracanju Predsrdniku Srbije stoji samo jedan potpis..odgovor je prost ..Zato sto su svih 16 (sesnaest)predsednika i gradonacelnika i 4 (cetiri) nacelnika upravnih okruga ,Borskog, Zajecarskog,Branicevskog(Pozarevacki region) i Podunavskog(Smederevski region)..na visetruko i skoro dvogodisnje obracanje i instiranje navedenog autora i inicijatoraa(usmeno,pismeno…pojedinacno svakom ponaosob i svima zajedno..)….SVI…odleprsali na sve strane kao nezne jarebice i ili zenstvene prepelice….i otisli da odnesu lekove bolesnoj tetki….Tako da je ovaj Dokument i puna podrska Vlade….za sve njih dosta ozbiljan i potpuno neocekivani stres…..Ali skuvacemo im jak caj protiv stresa od travki sa Rtnja….posto su oni nasi lokalni,okruzni i regionalni celnici….i.trebaju nam opusteni i zdravi NA TRASI KORIDORA-ISTOK…..Tako da ce biti sve u najboljem redu…Znaci samo opusteno..i vidimo se sa cuvenim celnicima za par dana..na Sajmu turizma… Tamo nije tesko stici ..najbolje..tranvajem…. od autobuske linije ..3,12,13…. Ma samo biras…

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime