Letnja kampanja dobrovoljnog davanja krvi u Boru

Institut za transfuziju krvi Srbije i Crveni krst Srbije organizuju jedanaestu godinu za redom Letnju kampanju. U okviru ovogodišnje kampanje u specijalnom “Transuziomobili” biće održana akcija dobrovoljnog davanja krvi. Na platou ispred Doma kulture u petak, 19. juna, u periodu od 10 do 15 sati svi zainteresovani davaoci moćiće da se pridruže akciji. 

akcija-davanja-krvi

Cilj je promocija dobrovoljnog davalaštva, i obezbeđenje dovoljnih količina krvi u tradicionalno deficitarnom letnjem periodu.

Kampanja se, kao i prethodnih godina,  realizuje kao simbolično takmičenje gradova i opština u Beogradu i centralnom regionu Srbije za zlatnu, srebrnu i bronzanu plaketu “Šampion solidarnosti”.

Podršku će pružiti lokalne samouprave i mediji, a promoteri će biti mnoge ugledne i poznate osobe.

Broj gradova i opština učesnika i građana koji su dobrovoljno dali krv u okviru letnje kampanje se povećavao se iz godine u godinu u prethodnoj deceniji.

Od 44 grada i opštine u kojima je 2307 građana dobrovoljno dalo krv u prvoj, dostigli smo prošle godine, u jubilarnoj X letnjoj kampanji, 80 gradova i opština i 4388 građana koji su dobrovoljno dali krv.

(nbti.org.rs / Bor030)