Lider socijalista Ivica Dačić posetio Bor

3
1282

Lideri SPS i Jedinstvene Srbije, Ivica Dačić i Dragan Markovića Palma u okviru kampanje za predstojeće parlamentarne izbore posetili su Bor.

Lider socijalista iskoristio je priliku da sa okupljenim građanima razgovara o problemima u njihovoj sredini, ali i da im predstavi program koalicije za parlamentarne izbore.

On je istakao da je koalicija SPS – JS, u skladu sa parolom “Mi stojimo postojano, kano klisurine proklet bi izdajica svoje domovine” stabilna i da će učiniti sve za odbranu nacionalnog interesa.

“SPS preživeo mnogo toga, kao i srpski narod, ali nikada nije odustao od ideje socijalne pravde- Besplatno školstvo, besplatno zdravstvo, stanovi su i dalje zvezda vodilja socijalista. Moramo da mislimo onako kako narod misli i da razvijamo našu zemlju u najboljem interesu naroda”.

Dačić je istakao da je specifičnost i pozitivna strana istoka Srbije i borskog kraja upravo slaganje Srba i Vlaha.

“Moramo sve da učinimo kako istok Srbije ne bi bio “slepo crevo” i da istok Srbije ne ostane prazan. Pričam i kao običan čovek i kao političar: Nema odbrane Srbije bez odbrane teritorije, niti obrane teritorije bez zaposedanja teritorije. A Nema zaposedanja teritorije, ako nema ljudi. Zato mora sve da se učini, ne samo da se poveća natalitet, već i da ljudi pronađu svoj interes da ostanu da žive ovde, da imaju gde da se školuju, da se zaposle i osnuju porodicu”, poručio je Dačić u Boru.

3 KOMENTARA

 1. ..😃….pa ZATO je temelj SVIH ostalih resenja brojnih i ovde od g.Dacica navedenih problema SAMO I JEDINO ….
  kao sto i SVI ZNAJU… TRANSEVROPSKI (Atlanski okean-Crno more) Multimodalni saobracajni koridor- Istok (Crnomorski koridor) ..koji obuhvata
  1) TRANSEVROPSKI AUTOPUT :
  Centralna trasa: Autoput BG-Nis – Pozarevac -Kucevo-Majdanpek(87,5km) ;
  Krak A teritorija Opstine Majdanpek -Negotin -Granicni prelaz Mokranje(51km) ;
  Krak B: teritorija Opstine Majdanpek -Bor-Nikolicevo-Zajecar-Granicni pprelaz Vrska Cuka( 69km)….znaci od Pozarevca do strateskih luka Varne ,Burgasa u Bugarskoj i Konstance u Rumuniji.
  2) TRANSEVROPSKI (Atlanski okean-Crno more) ZELEZNICKI KORIDOR (postojeca pruga od Pozarevca do Prahova sa povezivanjem u prostoru izmedju Negotina i Zajecara sa bugarskom i rumunskom zeleznickom mrezom kratkom novom prugom (7 km na teritoriji Srbije i manje od 20 km na teritoriji Bugarske).
  3) TRANSEVROPSKI RECNI KORIDOR Dunav-Majna-Rajna…. Dakle MULTIMODALNI TRANSEVROOSKI koridor koji SVI ZNAJU….a neko BRUTALNO blokira i pokusava da trajno ELIMINISE SA TERITORIJE Republike Srbije…
  A celu tu netransparentnu i po Srbiju katastrofalno stetnu aktivnost maskira i prikriva: prekonocnim crtanjem , proglasavanjem za prioritetne i ubrzanim finansiranjem NEBULOZNIH I BESMISLENIH novih drumskih kordora KROZ prostor ovog regiona Istocne Srbije …
  kroz Derdapsku klisuru..😂😂😂 nenaseljeni prostor Srbij,Balkana i Juugoistocnd Evrope.. izmedju Despotovca i Bora..😂😂😂…kroz zasticene Nacionalne parkove ,,Djerdap,, i ,,Juzni Kucaj Beljanica,,…😂😂😂 …I SVI to znaju…I svuda tajac..i STRAH…😂😂😂😂 Inace podpredsednik SPS i g.Dacica ..nas poznati intelektualac i istoricar g.Predrag Pedja Markovic…(..inace moj drug iz mladih, bezbriznih i studentskih dana kada je bio veliki sampion svih TV kvizova znanja i TV zvezda bivse velike Jugoslavije…) kada je precizno i detaljno upoznat sa TRANSEVROPSKIM MS Koridorom Istok (Crnomorskim koridorom) imao je za njega i to i napisao samo jednu rec: ,,SENZACIONALNO.,, 😃😃😃
  Kao i KOMPLETNA I NAJSIRA MOGUCA nasa domaca STRUKA…..a i Bugari,Rumuni..i sire…itd..😃😃😃 Da sve to navedem trebalo da pisem jos 30 tranvajskih stanica..a imam jos samo 2…😃😃😃 Eto na primer predsednik Republike Bugarske,ambasador Nemacke….itd… 😃😃😃😃

 2. …I kao sto rekoh… KOMPLETNA DOMACA STRUKA…. Jer ovaj koridor VRACA Republiku Srbiju
  NA CENTRALNIU GEOSAOBRACAJNU POZICIJU ,
  A TIME I GEOEKONOMSKU POZICIJU , na Balkanu i Jugoistocnoj Evropi…..a naravno to je i ,,KORIDOR ZIVOTA,, citavog ovog potpuno demografski ,,ekonomski ,socijalno.. URUSENOG …I POGRANICNOG ..regiona Istocne Srbije….
  Sto takodje SVI politicki nivoi i sve stranscke opcije odlicno znaju..😃😃….
  Ali ih ponovo i vec duze vreme i ovde na ovom Portalu Bor 030…i na mnogim drugim mestima , i kroz temu OVOG TRANSEVROPSKOG KORIDORA……ucimo… zar ne..?? 😃😃😃 :
  DA SU SVI IZBORI ,STRANKE, FUNKCIJE …VAZNI ..ALI PROLAZNI. A DA SU GEOSTRATESKI SAOBRACAJNI KORIDORI…VECNI. 😂😂😂… Potpis, kao poznat svim politickim,stranackim i drugim ,,urednistvima…..nepotreban…😂😂😂 i pozz.iz 🚞

 3. P.S…u BG ..u najsiroj struci a i dosta sire ….MS Koridor Istok (Crnomorski koridor) ..vec duze vremena zovu.. ,,ZABRANJENI KORIDOR,,…😂😂 A zasto..
  poojma nemam…mozda neko u Istocnoj Srbiji to zna…?!? Tranvaj stane na moju stanicu… Pozz.
  odoh… N.C… 😂😂

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime