Lider socijalista Ivica Dačić posetio Bor

Lideri SPS i Jedinstvene Srbije, Ivica Dačić i Dragan Markovića Palma u okviru kampanje za predstojeće parlamentarne izbore posetili su Bor.

Lider socijalista iskoristio je priliku da sa okupljenim građanima razgovara o problemima u njihovoj sredini, ali i da im predstavi program koalicije za parlamentarne izbore.

On je istakao da je koalicija SPS – JS, u skladu sa parolom “Mi stojimo postojano, kano klisurine proklet bi izdajica svoje domovine” stabilna i da će učiniti sve za odbranu nacionalnog interesa.

„SPS preživeo mnogo toga, kao i srpski narod, ali nikada nije odustao od ideje socijalne pravde- Besplatno školstvo, besplatno zdravstvo, stanovi su i dalje zvezda vodilja socijalista. Moramo da mislimo onako kako narod misli i da razvijamo našu zemlju u najboljem interesu naroda”.

Dačić je istakao da je specifičnost i pozitivna strana istoka Srbije i borskog kraja upravo slaganje Srba i Vlaha.

„Moramo sve da učinimo kako istok Srbije ne bi bio “slepo crevo” i da istok Srbije ne ostane prazan. Pričam i kao običan čovek i kao političar: Nema odbrane Srbije bez odbrane teritorije, niti obrane teritorije bez zaposedanja teritorije. A Nema zaposedanja teritorije, ako nema ljudi. Zato mora sve da se učini, ne samo da se poveća natalitet, već i da ljudi pronađu svoj interes da ostanu da žive ovde, da imaju gde da se školuju, da se zaposle i osnuju porodicu”, poručio je Dačić u Boru.