„Lidl“ u Boru se otvara u oktobru?

Maloprodajni objekti nemačkog trgovinskog lanca „Lidl“ biće otvoreni u oktobru, saznaju „Večernje novosti“. U prvoj grupi biće otvoreno najmanje deset prodavnica, među kojima bi mogla da bude i ona u Boru.

„Lidl“ market u Boru / Foto: Ivan Mitrović (www.bor030.net)

Izgradnja maloprodajnog objekta kompanije „Lidl“ na „četvrtom kilometru“ u Boru počela je pre dve i po godine. Objekat je odavno završen i čeka prvi kupce.

„Lidl“ je u Srbiji, pišu „Novosti“, već primio u stalni radni odnos oko 1.000 radnika koji su prošli plaćene obuke u zemljama regiona u kojima ovaj trgovinski lanac posluje.

List je preneo da je roba već u prodavnicama a da radnici uvežbavaju buduće zadatke.

„Potrošači nas željno očekuju i raduje nas njihovo uzbuđenje oko otvaranja, a možemo reći da smo i mi jednako uzbuđeni. Činjenica je da se „Lidl“ za otvaranje svojih prodavnica u Srbiji temeljno priprema, što podrazumeva zapošljavanje velikog broja kolega, ali i pravovremene obuke za njih, određivanje asortimana i testiranje redovnih procesa rada, poput poručivanja i isporuke robe“, rekla je rukovodilac Korporativnih komunikacija Lidl Srbija Martina Petrović.

Dodala je da će „Lidl“ datum otvaranja podeliti sa svojim potrošačima nakon još nekoliko važnih koraka koji kompaniju očekuju u procesu pripreme.

„Ono što ostaje kao naš dogovor i obećanje je, da će potrošači u Srbiji imati priliku da obave kupovinu u „Lidlu“ do kraja godine“, kazala je Martina Petrović.

(Bor030 / Beta / Večenje novosti)