Liftovi u Boru stari, ali bezbedni [VIDEO]

Najstariji lift u Boru datira iz 1964, a najmlađi iz 1985. godine. Redovno se radi tehničko odžavanje, a trenutno samo jedan lift nije u funkciji.

U borskim stambenim zgradama instalirano je 69 liftova. Nedavno je urađena i njihova tehnička kontrola.

„Smatram da je jako veliki uspeh što su liftovi u funkciji i što su bezbedni za korišćenje. Da bito bilo tako, vrši se svakog meseca redovno servisiranje, redovno održavanje i održavanje po potrebi. Jednom godišnje se radi i tehnička kontrola, a to je upravo nedavno i urađeno. Ovo se radi jer lift, kao i ostala prevozna sredstva, mora da ima i svoj tehnički pregled. Ove godine je to radila firma „Elkont inženjering“. Očekujemo pisane potvrde, ali već sada znamo da će svi liftovi i ove godine dobiti tehničke sertifikate. Dobićemo i pisana uputstva šta sve treba da se popravi i unapredi, jer se svake godine u ovoj oblasti donose novi propisi vezani za bezbednost ovih prevoznih sredstava. Konkretno, sve se to tiče osvetljenja lift šahte, kontakta zatezača užeta, kao i regulatora i graničnika regulatora brzine“, ističe Branislav Dimitrijević iz JP za stambene usluge „Bor“.

Ti dodatni sigurnosni uslovi biće ispunjeni u prvoj polovini naredne godine, a više informacija oko prijave kvarova ili intervencije na liftovima, može se dobiti u tehničkoj službi borskog stambenog preduzeća.