Livadom protiv betona

Društvo putnika Srbije vas poziva da posetite borski kraj-Zlot, Lazarevu pećinu i Malinik. Akcija „Livadiranje 2015“ održaće se od 9. do 11. oktobra kada će se obići izuzetno lep kraj Srbije, bogat prirodnim i kulturnim znamenitostima.

livadarenje2015-zlot-lazareva-pecina-malinik

Prijave se vrše isključivo putem formulara ili porukom na fejsbuk stranici Društva putnika Srbije.

Smeštaj:

Planinarski dom u Beljevini (Zlot) može da primi 40 ljudi. Ovo nije malo, ali očekuje vas iznenađenje: raspoloživih kreveta ima 24 dok će ostatak spavati na podu doma. Dom ima 10 dušeka za spavanje koji služe za spavanje na podu dok šestoro mora poneti podlošku zajedno sa vrećom i smestiti se. Takođe oko doma ima mesta za kampovanje za pet šatora.

Šta videti?

Iz razloga što Društvo putnika Srbije ne organizuje već samo poziva na druženje, na vama je da obiđete znamenitosti koje su vam usput. Na Livadarenju bi bilo lepo da se ode do Malinika (velikog: 1158 mnv i malog: 1019 mnv). Pogled usput na Lazarev kanjon je nesvakidašnji.

lazareva-pecina1

Lazareva pećina, poznata i kao Zlotska pećina, nalazi se nekoliko kilometara od doma i trebalo bi je videti po slobodnom nahođenju. U ovom periodu je otvorena od 9 do 16 časova i ulaznica je 200 dinara koja se kupuje na ulazu u pećinu.

Cena:

Livadarenje je besplatno, ali spavanje u domu u krevetu je 300 dinara za veče. Spavanje na podu je besplatno jer je takva politika doma, kao i kampovanje oko doma. Međutim, mišljenja smo da bi oni koji ne spavaju na krevetu mogli dati po 100-200 dinara od čega će se od jednog dela isplatiti troškove pripreme pasulja, a šta pretekne donirati planinarskom domu jer smatramo da ljudima koji se bave ovakvim delatnostima, iako to rade iz ljubavi, treba pomoći na svaki mogući način.