LjUBITE SE: Danas je međunarodni dan ljubljenja

Možda toga niste bili ni svesni, ali danas je Međunarodni dan ljubljenja, a ako vam ni danas ni za Dan zaljubljenih neće biti dovoljno ljubavi i razmenjivanja nežnosti, strpite se do 6. jula kada se širom sveta, još jednom slavi Međunarodni dan poljubaca.

poljubac-ljubljenje

Razlog dvostrukog slavljenja je izazvan Nacionalnim danom ljubljenja koji se 6. jula slavi u Velikoj Britaniji, a odnedavno je prihvaćen i kao Međunarodni ili Svetski dan ljubljenja. Ipak, u nekim krugovima, 5. februar jedini je “pravi” Međunarodni dan ljubljenja.

Poenta ovog dana je da podseti ljude da ne zaborave jednostavne užitke povezane s ljubljenjem, nebitno da li ga danas ili tek u julu, oni sentimentalniji među nama reći će da je najbolje ako svaki dan pretvorite u dan ljubljenja.

U čast ovog dana podseća se na rekord u dužini ljubljenja, čiji su vlasnici dvoje Tajlanđana – Akekači Tiranarta (42) i njegova supruga Laksane (31).

Njih dvoje su se 2013. godine, na Dan zaljubljenih, ljubili čak 58 sati, 35 minuta i 38 sekundi. Pre toga, 2011. godine ušli su prvi put u Ginisovu knjigu rekorda kao vlasnici najdužeg poljupca koji je tada trajao 46 sati i 24 minuta.

(Index.hr/Bor030)