Lokal pres uspešno prezentovan na Media marketu

Svoje prezentacije imale su lokalne novine iz nekoliko mesta u Srbiji, a organizovani su i paneli na kojima se raspravljalo o trenutnoj situaciji u lokalnim i regionalnim medijima.


Poslovno udruženje Asocijacije lokalnih i nezavisnih medija „Local press“ predstavilo se po treći put na Sajmu medija, marketinga i komunikacija u Beogradu i tako skrenulo pažnju na aktuelno stanje u medijskoj sferi.

„Prvi panel na ovogodišnjem Media marketu bio je posvećen mladima i medijima i mi smo ga organizovali u saradnji sa Dojče vele akademijom. Na našem štandu su bili mnogi novinari iz medija koje su naše članice. Predstavile su se Nove Knjaževačke novine, Sremske, Lozničke novine, zatim Glas Podrinja, ali i mediji iz Kragujevca. Ovo je lepa prilika da se novinari okupe, razmene svoja iskustva i da čuju brojne panele koji se tokom sajma organizuju. Na tim panelima se razmenjuju iskustva i pogledi na slobodu medija. Danas je naročito teško svim lokalnim medijima da prežive. Skoro da nemamo ni jedan lokalni medij koji ima sigurno i bezbedno poslovanje. Tržište je suženo, međutim pojavljuju se problemi i u projektnom sufinaniranju medija na lokalu, na koje ukazujemo nadležnim institucijama“, istakla je Zorica Višnjić, predsednica Upravnog odbora „Local press“-a.

Član ove asocijacije je i naš portal „Bor 030“, koji je takođe predstavljen na ovom sajmu.