Lokal press: Medijima 283 miliona dinara, a samo 5,67 % za sadržaje za mlade; Potpišite PETICIJU

Poslovno udruženje Asocijacija lokalnih i nezavisnih medija „Lokal pres“ prikuplja potpise za peticiju „ZA sadržaje za mlade“.

Asocijacija lokalnih i nezavisnih medija „Lokal pres“ pokrenula je peticiju kojom nastoji da obaveže gradove i opštine da na informisanje mladih usmere više sredstava.

„Želimo da mladi u lokalnim sredinama budu bolje informisani.Naš cilj je da se u lokalnim budžetima obezbede sredstva za kreiranje medijskih sadržaja za mlade, da se u informisanje mladih uloži više nego što je to bio slučaj do sada“ navode u Lokal presu.

Gradovi i opštine izdvajaju značajna sredstva za sufinansiranje projekta iz oblasti javnog informisanja, ali veoma mali procenat tog novca namenjen informisanju mladih.

U poslednje dve godine u Boru, Čačku, Loznici, Kruševcu, Kraljevu, Raškoj, Sremskoj  Mitrovici, Šapcu, Varvarinu i Vrnjačkoj Banji medijima je raspodeljeno 283.392.000 dinara, a tek 5,67 odsto tih sredstava namenjeno je informisanju mladih od 15 do 30 godina, koji u ovih 10 gradova i opština čine 16,5 odsto stanovništva.

Zbog toga je Poslovno udruženje Asocijacije lokalnih i nezavisnih medija „Lokal pres“ pokrenulo zagovaračku inicijativu „ZA sadržaje za mlade“.

„Zagovaračka inicijativa „ZA sadržaje za mlade“ sprovodi se u okviru programa „Aktivni građani – bolje društvo: zagovaranjem ka saradnji i demokratskom razvoju Srbije“ koji realizuje BOŠ uz podršku američkog naroda putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID)“, dodaju u „Lokal presu“.

Peticiju „ZA sadržaje“ za mlade možete potpisati na OVOM linku.