Lončar: Zaraženi koronavirusom su iz više gradova

0
4680

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je sinoć da pacijenata zaraženih korona virusom ima u Beogradu, Pančevu, Novom Sadu, Kikindi, Nišu, Kragujevcu, Čačku i Zrenjaninu.

Foto ilustracija / Belova59 (pixabay.com)

Lončar je u subotu, na konferenciji za štampu, kazao da ima 12 pacijenata na infektivnoj klinici u Beogradu, četiri u Novom Sadu, od toga jedan u ozbiljnom stanju na respiratoru, jedan u Pančevu, pet u Nišu, i jedan u Kragujevcu.

“To su svi ležeći i plus pacijente koji su kod kuće i u dobrom stanju. Kada su kod kuće nama je to cilj, a to je moguće za sve kada nemaju kliničku sliku da moraju biti u bolnici. Njihovo stanje se prati i ako se promeni, istog trenutka se pozivaju i dolaze u infektivnu”, objasnio je on.

Što se kaznene politike tiče za one koji se ne pridržavaju odluke o kućnoj izolaciji, rekao je da je predviđeno od tri meseca do tri godine zatvora.

To je po zakonu definisano i ozbiljna neodgovornost, nepoštovanje ako izlaze i ugrožavaju ljude, podvukao je on.

Ministarstvo zdravlja je nedelju u 8 časova saopštilo da je broj zaraženih koronavirusom u Srbiji 46 i da od prethodnoh izveštaja objavljenog u subotu u 20 sati nije bilo uzoraka za testiranje.

(Bor030 / Tanjug)

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime