Lopovi gurnuli radnika “Zaštite” u kop

Tridesetogodišnji Goran Pavlović, radnik preduzeća zaduženog za zaštitu imovine Rudarsko-topioničarskog basena (RTB), samo je čudom preživeo pad u provaliju duboku 300 metara u koju ga juče u ranim jutarnjim satima gurno Bojan Agušević (32).

Mesto odakle je gurnut radnik "Zaštite" / Foto: RTB
Mesto odakle je gurnut radnik “Zaštite” / Foto: RTB

Agušević je sa suprugom i još tridesetak osoba romske nacionalnosti u to doba kod starog borskog površinskog kopa krao otpadni metal i trpao ga u džakove.

Naredio sam mu da spusti džak i da napusti fabrički krug, ali se on nije obazirao na moju naredbu. Uhvatio sam džak i pokušao da mu ga otmem, ali me je on iznenada gurnuo – pravo u kop dubok više od 300 metara – ispričao je Pavlović.

Dok se kotrljao strminom pokušao je, kako kaže, da se rukama i nogama nekako zadrži. Pad je, stotinak metara naniže, zaustavio tup udarac u izbočinu na smortonosnom “putu”.

Spasile su ga njegove kolege. Akcija spasavanja trajala je pola sata. Nakon što su ga izvukli iz jame, Pavlović je zbrinut u borskom Zdravstvenom centru. Na svu sreću, prošao je sa povredama vrata i razderotinama.

(RTB facebook)