Lopovi pretukli radnika Borske flotacije

U pokušaju da zaštiti imovinu komapnije Srbija Ziđin Koper (Serbia Zijin Copper) i spreči krađu otpadnog bakra, jutros u 5.20 brutalno je pretučen radnik Borske flotacije M. M. (55).

Foto: I. Mitrović / Serbia Zijin Copper

U pogonu drobljenja ove fabrike, gde se odvaja hladan materijal, napale su ga dve osobe i nanele mu povrede u predelu lica, zbog čega je M. M. zbrinut na Odeljenju trijaže borske Bolnice. Radnik se oseća dobro, ali je zadržan zbog detaljnog ispitivanja, s obzirom na to da su ga napadači više puta pesnicama udarili u glavu.

Foto: I. Mitrović / Serbia Zijin Copper

Batinaši-lopovi su efikasnom akcijom borske policije uhvaćeni samo sat vremena nakon napada, i to na “mestu zločina”.

Posle obračuna sa M.M., koji je pretučen jer nije hteo da im pokaže gde je sakrio prethodno “tipovan” plen, oni su se ponovo vratili u Borsku flotaciju u nameri da nastave sa krađom, pa ih je bezobzirnost i bahatost koštala privođenja.

Po podacima Sektora za bezbednost i zdravlje na radu, prošle nedelje registrovano je 375 osoba koje su u 58 navrata pokušale da ukradu oko 800 kilograma raznog bakarnog materijala.

Foto: I. Mitrović / Serbia Zijin Copper

„Karakteristično je to da se u poslednje vreme napadi na imovinu kompanije dešavaju tokom dana i da u takvim „akcijama“ učestvuje sve veći broj maloletnika i žena“, kaže rukovodilac ovog sektora Saša Perišić.

Poslednji slučaj premlaćivanja dogodio se 14. marta kod kriveljske flotacije, kada je napadnut službenik FTO kompanije zadužene za čuvanje imovine i ljudi u Srbija Ziđin Koperu. Policija u Boru je i ovaj događaj rasvetlila ekspresno brzo.

Srbija Ziđin Koper je najoštrije osudila bilo kakav vid nasilja, pohvalila radnika M.M. za revnosnost prilikom očuvanja imovinske bezbednosti kompanije i pozvala sve relevantne državne institucije da suzbiju zločin i krađe, a pravosudne organe da ubrzaju pregled, vođenje i procesuiranje ovakvih slučajeva i strogo kazne vinovnike.