Lutka plašila vozače a ne duh

Policajci Policijske uprave u Boru rešili su misteriju koja je potresala grad bakra prethodna dva dana. Vozače na magistralnom putu Bor – Zaječar nije plašila utvara već lutka koju su braća, šaljivdžije, obukli u venčanicu, pišu Novosti.

Magistralni put Bor zajecar
Put Bor - Zaječar (photo: rbranko)

Duh mlade sa bidermajerom u ruci koji lepdi iznad magistrale kod Nikoličeva ne postoji zaključak je nakon sprovede istrage borske policije.

Vozače na ovom putu, nisu plašile nikakve nadprirodne pojave već dvojica braće, poznatih u ovom kraju kao šaljivdžije – saznaju „Novosti“.

Kako je potvrđeno od izvora u policiji, koji vodi istragu i koji je zahtevao anonimnost, operativnim radom se došlo do zaključka da su ljude plašile dve osobe koje su lutku na naduvavanje obukle u venčanicu.

Lutku u beloj venčanici postavili su na uzvišenju kraj pravog dela puta Bor – Zaječar, koji nije osvetljen, tako da je vozačima iz daljine izgledalo kao da neka osoba u belom lebdi nekoliko metara iznad kolovoza – kaže izvor iz policije. – U podnožju uzvišenja, sakriveni u grmlju kraj puta, braća su sedela u automobilu i čekala reakcije vozača.

Kako saznaju „Novosti“, protiv njih neće biti podignuta krivična prijava, jer, navodno nema osnova za to.