Mališanima iz Brestovca, Metovnice i Slatine podeljeni novogodišnji paketići

Mališani iz borskih sela Brestovac, Metovnica i Slatina, njih oko 250, dobili su proteklog vikenda novogodišnje paketiće kao dar od kompanije“Rakita“. Za njih je u borskoj muzičkoj školi odgrana predstava „Novogodišnji slučaj čarobnice Lili“ u izvođenju Pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ iz Zaječara, a u organizaciji Fondacije Novak Đoković.

Foto: D. Novaković

Pretpraznične radosti mališanima dočaralo je besplatno fotografisanje sa Deda Mrazom, kao i paketići sa slatkišima i vrednim poklonima.

„Zaista je ovo divan poklon. U njemu je mnogo slatkiša i neke stvarčice koje ću moći da koristim u školi’’, nije krila zadovoljstvo jedna devojčica, dok je njen drug bio zadovoljan pošto je u svom paketiću pronašao vredan poklon. „Jako me je sve ovo obradovalo, a najviše sintisajzer“, rekao je mališan držeći paketić njegove visine.

Vojkan Pavlović, zamenik predsednika Saveta Mesne zajednice Slatina, zahvalio se u ime tri mesne zajednice.

,,Veliko je zadovoljstvo videti vesela i nasmejana lica svih mališana. Ova akcija je najbolja priprema za novogodišnje praznike’’, kazao je Pavlović.

Foto: D. Novaković

Menadžer za saradnju sa medijima kompanije Rakita Darko Stojadinović, podsetio je da je Rakita posvećena saradnji sa lokalnom zajednicom te da veliku pažnju posvećuje upravo deci.

„Dovoljno je da vidimo svu ovu decu, njihove osmehe i radost i da zaključimo da je akcija uspela. Predstojeći novogodišnji i božićni praznici posebno su radostan period za svu decu i drago nam je da na ovaj način možemo da im upotpunimo tu sreću“, rekao je Stojadinović.
On se zahvalio svima koji su nesebično pomogli da se akcija sprovedene uspešno – savetima tri mesne zajednice i osnovnim školama u tim selima, kao i Centru za kulturu grada Bora.

Rakita je obezbedila i besplatan autobuski prevoz za decu iz svih sela do Bora i nazad.