Maloletni narkoman pljačka po Boru

Policija intenzivno traga za četrnaestogodišnjakom G.Š., protiv koga je podneto više od 50 krivičnih prijava. U oči Nove godine pobegao iz doma u Beogradu i vratio se starom „zanatu“

bor-avio-snimak

Policija u Boru traga za maloletnim sugrađaninom G. Š. (14), registrovanim intravenoznim narkomanom, koji je u prethodnih nekoliko dana obio više prodavnica i lokala u ovom gradu – saznaju „Novosti“.

Reč je o dečaku, koji je 31. decembra pobegao iz doma u Beogradu, gde je bio smešten nakon više krađa – kaže izvor iz istrage. – Znamo da se vratio u Bor i da je, u protekla dva dana, obio više lokala i iz njih ukrao raznu robu.

Policija nije pronašla G. Š. na adresi na kojoj se vodi da stanuje. On u tom stanu živi sam, budući da mu je otac u zatvoru.

Sve što ukrade, G. Š. odmah preproda i za dobijeni novac kupuje drogu – nastavlja naš izvor. – Prvi put je uhapšen kada je imao samo 11 godina, ali nije mogla da mu se piše prijava zato što ga naš zakon tretira kao dete.

Od momenta kada je napunio 14 godina, protiv G. Š. je podneto više od 50 krivičnih prijava, od čega 32 samo u protekla dva meseca.

Više puta smo privodili G. Š. i upućivali ga u specijalizovane ustanove za maloletnike u Knjaževcu, Nišu i Beogradu. Ali on je uvek bežao, vraćao se u Bor i nastavljao po starom – dodaje naš sagovornik.

G. Š. je, inače, prilikom jedne pljačke, umalo poginuo.

Polomio je staklo na ulaznim vratima jednog lokala i pokušao da se, kroz metalne šipke, uvuče unutra – kaže naš sagovornik. – Međutim, zaglavio se i nije mogao ni da mrdne. Da nismo došli na vreme, sigurno bi se ugušio ili umro od hladnoće, budući da je tada temperatura bila 10 stepeni ispod nule.

Opasna „trojka“

Pored G. Š. policija stalno ima problem i sa trojicom maloletnika, od 16, 14 i 13 godina, koji, pored krađa, nasrću na starije osobe, tuku ih i otimaju im tašne.

Ta trojica maloletnika su, do sada, na svoj konto zajedno upisali više od 100 krivičnih dela. Jedan od njih, koji je više puta privođen, boluje od hepatitisa B, od kog se ne leči, otkriva izvor „Novosti“.

(Novosti)