Manifestacija „Vesela čaršija“ na Bogojavljenje u Negotinu [NAJAVA]

U Knez Mihajlovoj ulici, u srcu negotinske čaršije, i ove godine, 5. put po redu, 19. januara, na Bogojavljenje biće organizovana manifestacija „Vesela čaršija“, koja će u periodu od 17 do 20 časova tradicionalno okupiti veliki broj građana. 

vesela-carsija-2016
Foto: eastside.rs

Očekuje se da manifestacija „Vesela čaršija“ u organizaciji Doma kulture „Stevan Mokranjac“ i  Turističke organizacije Opštine Negotin okupi  brojne kreativne učesnike i bar nekoliko stotina posetilaca u ulici koja je nekada važila za glavnu zanatsku i centralnu gradsku, a koja i danas povezuje vekove i čuva sećanja na poznate krajinske zanatlije, trgovce, ugledne i viđene Negotince, koji su bili preteča i stožer preduzetništva u ovom kraju.

„Licidersko srce je zaštitni znak naše najlepše zimske manifestacije, koja se organizuje zbog promovisanja onoga što je najbolje u Negotinu. Pored odličnog vina i dobre atmosfere, bitno je govoriti o ljudima koji su najznačajniji i koji su uticali na to da Negotin dobije epitet prave gospodske varoši i grada sa dušom“, rekla je između ostalog Tatjana Panić, član Opštinskog veća za kulturu i turizam.

U programu će nastupiti brojni izvođač različitih generacija.  Etno grupa OŠ „Vuk Karadžić“ „Klasje“ sa dirigentom Dušicom  Đurđić, hor MŠ „Stevan Mokranjac“ „Vivak“ sa dirigentima Aleksandrom Đukić i Draganom Marinović Simonović, udruženje frulaša „Krajinska frula“, vokalna grupa „Ajduci“ sa dirigentom Danijelom Marković, starogradski orkestar „Kavaljeri“ i  Duvački orkestar Žikice Prvulovića. Priče iz negotinske čaršije „Običaji na Bogojavljanje u Negotinu“ govoriće etnolog Emila Petrović.

Za sve posetioce biće pripremljeno posluženje, srneći gulaš, kuvano vino, čaj i mekice.

(zamedia/Bor030)