Manifestacijom „Moć roditeljstva“ u Boru obeležen Mesec roditeljstva [FOTO]

U parku ispred Gradske uprave u Boru, pod sloganom „Moć roditeljstva“, obeležen je Mesec roditeljstva. Ova manifestacija ima za cilj jačanje roditeljskih kompetencija i promociju porodica sa decom.

Program su plesnim nastupima svečano otvorili predškolci iz borskih vrtića koji su uz zvuke poznatih dečiji pesmica pokazali tačke vredno uvežbane sa svojim vaspitačicama.

Nakon muzičkog matinea, organizovane su radionice prilagođene deci od najranijeg uzrasta do školskog doba.

Na savetodavnim štandovima, roditelji su imali priliku da dobiju stručne savete iz oblasti zdravstva i socijalne zaštite.

Snežana Milutinović iz Polivalentne patronažne službe Doma zdravlja istakla je važnost igre u razvoju dece.

„Igra je osnovno što dete razume, a mi kao profesionalci učimo roditelje kako da se igraju sa decom od prvog dana rođenja“, kazala je Milutinović.

„Moć roditeljstva šalje snažnu poruku svim porodicama u našem gradu. I ove godine smo deo ove manifestacije kako bismo pružili podršku svim roditeljima i pomogli im da unaprede svoje roditeljski kompetencije, da bi na što bolje način razumeli i pružali podršku svojoj deci“, rekla je Jelena Ristić, direktorica Centra za socijalni rad Bor

 

Svake godine se Mesec roditeljsva u Boru obeležava bogatijim i kvalitetnijim sadržajima uz podršku i pomoć lokalne samouprave.

Gradonačelnik Aleksandar Milikić je naglasio da će Grad Bor nastaviti sa organizacijom ovakvih događaja sa ciljem unapređenja uslova za porodice i pružanja podrške, jer grad ima svetlu budućnost zahvaljujući jakim i zdravim porodicama.

„Ovo je manifestacija koja će siguran sam trajati decenijama, ona je dokaz naše posvećenosti porodici i budućnosti našeg grada. Svi roditelji i sva deca su položili ispit, pokazavši ljubav, brigu i podršku jedni drugima.

Bor ima svetlu budućnost zahvaljujući jakim i zdravim porodicama koje čine osnovu naše zajednice. Nastavićemo da podržavamo roditeljstvo i porodicu, da radimo na povećanju nataliteta, što je od izuzetnog značaja za naš grad.

Grad Bor organizuje i finansira mnoge mere i programe usmerene ka unapređenju uslova za roditelje i decu, kako bismo svi zajedno gradili bolje i sigurnije okruženje za buduće generacije.

Prelepa slika dece i roditelja u gradskom parku, smeh dece, baloni, igra, pesma. Ove slike su dokaz da je Bor mesto gde porodice mogu da rastu, napreduju i ostvaruju svoje snove“, poručio je Milikić.

Manifestaciju su organizovali Grad Bor, Polivalentna patronažna služba, Predškolska ustanova „Bambi“ i Centar za socijalni rad, uz tehničku podršku ustanove „Centar za kulturu grada Bora“.