Marković: Javni sektor u Boru je na kolenima

Dragan Marković, predsednik Gradskog odbora Narodne stranke u Boru, pred sutrašnju sednicu Gradske skupštine uputio je kritiku aktuelnoj vlasti ističući da Bor postaje prezadužen grad, kao i da je javni sektor na kolenima.

Marković je na konferenciji za medije kazao da je izvršenje prošlogodišnjeg budžeta grada „promašeno za milijardu dinara“.

„Neizmirene obaveze lokalnog budžeta na dan 31.12.2020. godine iznose 373 miliona dinara, a nivo punjenja budžeta u prošloj godini ostvaren je sa manje od 70 odsto, tako da na osnovu tih parametara možemo zaključiti da Bor postaje sve više prezadužen grad. Ujedno, javni sektor je na kolenima i funkcioniše vrlo teško, i aktuelna vlast sada traži krivca za celokupnu takvu situaciju. Apsurdno je da je lokalna vlast krivca pronašla u, još uvek aktuelnom, javnom pravobraniocu, za koga se očekuje da sutra bude smenjen. Ovim zapažanjem nikoga ne branim, niti kritikujem, samo konstatujem da vlast povlači poteze koji apsolutno nemaju veze sa suštinskim problemima i koji neće doneti boljitak građanima Bora“, izjavio je Marković.

On je zamerio što se ocena rada pravobranioca od strane vlasti tek sad pojavila.

„Interesantno je videti da li je gradski pravobranilac grada Bora imala uvid u pokrenute projekte i javne nabavke o javno-privatnom partnerstvu i drugim javnim nabavkama. Praksa drugih gradova i opština je da se pre potpisivanja ugovora obavezno konsultuje pravobranioc. Zbog zaštite imovinskih prava i interesa grada“, rekao je Marković.

Lider Narodne stranke u Boru zaključio je da je javno-privatno partnerstvo u oblasti javnog prevoza je još jedna važna tema, zbog više od tri milijarde vrednog ugovora.