Marković: Podnosim tužbu protiv Milikića

Predsednik Gradskog odbora Narodne stranke u Boru, Dragan Marković, najavio je podnošenje tužbe protiv gradonačelnika Aleksandra Milikića, zbog krivičnog dela uvrede.

Marković je, obraćajući se novinarima, istakao da ga je Milikić nazvao lopovom koji je uništio Javnu ustanovu „Apoteka Bor“, kao i Javno komunalno preduzeće „Toplana“ Bor.

„Shvatam da je na političkoj sceni mnogo šta dozvoljeno, ali kada je o ovako nekorektnoj prozivci reč, ja moram zbog svoje porodice i prijatelja da podnesem tužbu protiv Milikića. Ujedno, smatram da ću ovom tužbom doprineti da se poštuju određeni kriterijumi u komunikaciji među političkim suparnicima u Boru. Ove Milikićeve kvalifikacije su izrečene bez ikakvih dokaza, i ja pozivam nadležne istražne organe da reaguju na osnovu njegovih optužbi i da pokrenu tužbu protiv mene. U suprotnom, ukoliko tužbom u sudskom postupku dokažem da je Milikić govorio neistinu, zakonom predviđena odšteta kreće se između 80.000 i 300.000 dinara, a iznos koji dobijem uplatiću u humanitarne svrhe u Boru“, rekao je Dragan Marković.

Marković je dodao da je Milikić stigao do mesta gradonačelnika na krilima džipova bez registarskih tablica, NN lica, pretnjama i „drugim nečasnim radnjama“.

„Apoteku Bor uništili su njegovi koalicioni i partijski drugari. Na to sam, kao odbornik opozicije, godinama ukazivao. Milikić je kao odbornik glasao za usvajanje izveštaja o poslovanju Apoteke Bor, čime je postao saučesnik u uništavanju iste“, dodao je Marković.