Marković: Tražićemo odgovornost za svaki potrošeni dinar iz gradskog budžeta

Dragan Marković, predsednik Gradskog odbora Narodne stranke u Boru, rekao je da je aktuelna vlast u Boru, realizovala u prethodnom periodu određene projekte koji su plaćeni iz budžeta Grada Bora, a da se pokazalo da su sve to predizborne specijalnosti i uzalud potrošen novac građana.

Marković se na konferenciji za novinare posebno osvrnuo na nekoliko projekata,odnosno izdvajanja iz gradskog budžeta.

„Novac građana Bora je godinama trošen na borsku Toplanu, ali je uprkos tome Toplana uništena i to njihovim neznanjem i bahatošću. Trenutni dug Toplane je više milijardi dinara. Uzaludno bacanje para građana nastavlja se realizacijom projekta nove Toplane na sečku. Posebno je zanimljivo što je vlast u Boru prošle godine dodelila 8,4 miliona dinara firmi „Termoenergo inženjering“ iz Beograda da uradi studiju stanja daljinskog sistema grejanja u Boru, kao i da izradi tehničku dokumentaciju za dobijanje potrebnih dozvola za izgradnju dve toplane u Boru. Od tog projekta za izgradnju dve toplane se odustalo. Znači, novac je bačen. Sledeći „impozantan“ projekat je ulaganje od gotovo 10 miliona dinara u sređivanje Doma kulture u selu Gornjane. Aktuelna vlast je toliko neodgovorna da je trenutno taj objekat neupotrebljiv. Spisku uzaludnih, a skupih projekata, treba pridodati i sređivanje dvorca Aleksandra Karađorđevića, kao i sređivanje odmarališta Savača. Ničeg lošeg nema u sređivanju odmarališta, ali nakon što je uloženo 20 miliona dinara, Savača će biti predata privatnom investitoru. Dakle, opet nesvrsishodno ulaganje, i to sredstvima građana Bora“, rekao je Dragan Marković, predsednik Gradskog odbora Narodne stranke u Boru.

Marković se na konferenciji dotakao i nacrta budžeta za narednu godinu kojim je planirano da se za agencije RARIS i NALED izdvoji 4,4 miliona dinara, pitajući istovremeno za kakve projekte se izdvajaju ovasredstva.