Metalurg, NGC i srednje škole još bez grejanja, radovi u toku

3
23

Obaveštenje JKP “Toplana Bor” o isporuci toplotne energije za 2. februar 2015. godine.

radijator

Poštovani korisnici,

I danas 2.02.2015 god. nastavljeni su radovi na sanaciji “B” magistralnog vrelovoda na lokaciji, preko puta Doma zdravlja, prekid u isporuci toplotne energije za grejanje imaju korisnici u naselju Novi gradski centar, naselje Metalurg, škole Elektro-mašinska, Gimnazija, Ekonomska, Tehnička kao i deo ulice 9. Brigade br.5, 7, 9 i 11.

Radnici toplane su na terenu tako da su radovi na sanaciji u toku.

Podsećamo da je vrelovodna i toplotna mreža, koja se prostire na teritoriji čitavog grada, duga preko200 km. Pojedine deonice su u upotrebi više od 35 godina pa su samim time i podložne učestalim probojima.
Zbog toga toplana naglašava da će i danas, kao što je i do sada, nastojati da u što kraćem roku sanira nastali proboj na mreži i obnoviti isporuku toplotne energije za grejanje.

Zahvaljujemo se korisnicima sa pomenutih adresa na strpljenju i razumevanju.

S poštovanjem,
JKP Toplana Bor

3 KOMENTARA

 1. A ja se zahvaljujem JKP Toplana.
  Nekoliko je njihovih radnika koje poznajem, i tvrdim da bi, da je do njih, svako od njih učinio da posle 5 minuta već budu topli radijatori. Razumem, kvarovi, toplovod celom dužinom propao…
  Ipak ih molim sledeće, a smatram da govorim ne samo u ime nas malobrojnih koji su odbacili lažljive lokalne i javne televizije i radija sa bezveznim konceptima i kojima je jedini izvor saznanja internet već i ostalih koji kada je nekakva promena u gradu a tiče se života i rada većine u nekom delu grada žele da čuju više od za to nadležnih.
  Vesti o kakvoj havariji, težoj povredi u saobraćaju ili, daleko bilo, nekom smrtno nastradalom se opravdano odmah plasiraju i saznajemo ih.
  Po onome šta pretstavlja jedan dan bez grejanja u nekom delu grada, takav neželjeni događaj ima veće posledice i tragičniji je po svom obimu od tragičnog gubitka ljudskog života. Stotine pa i hiljade ljudi osujećene su u svakodnevnim aktivnostima. Neko uči i, a dobiće ( ako se ne štrajkuje) zbog nenormalnih uslova u kući, karo-keca iz matematike. Neko drugi doji, čuva ili prepovija bebu u tri dana hladnom stanu. A struja za grejanje skupa. Neko treći upravo želi da je napravi ( mislim na bebu )što i nije nemoguće ali takav svečani trenutak podrazumeva nešto prijatnije okolnosti. Četvrti je bolestan pa I bezobrazan jer mu sve smeta i kada je sve pod kontrolom a uslovi za život i rad sasvim normalni kao danas kada ostvarujemo velike privredne uspehe. Četvrti, peti, pedeseti…
  Kako svi radnici imaju mobilne telefone možda je dobro da nas počaste informacijama češće a ne kao sada svakog trećeg dana.
  Eto, imamo nekakvu podnošljivu praksu da, zato što ne može da se pobegne iz paklenih talasa beznađa, siromaštva i od kolektivnog brodoloma, bivamo obaveštavani da je je Đoković u tom i tom minutu uspešno servirao. Da je Messi postigao GOOOOOL na početku utakmice. Kladionice rade sve se prati, kaplje lova. Da je kakva malokalibarska revolverašica upucala zlato na nekom prvenstvu i da se tačno tada vraća uplakanim roditeljima i široj rodbini.
  Hajde neka bude da nas, recimo, na svakih 6 sati izveštavate ovako:
  “Heroj dana, (nazovimo ga Pera) zalegao u hladno ili vruće, od prskanja vrele pare, blato i zamazan kao prasac da ga ne bi ni rođena tolerantna supruga prepoznala, svojim žuljevitim prstima obrađuje naprslinu, krpi rupu, zavaruje za nas nestrpljive i zimogrožljive i pritom upropaštava svoj očnji vid. I dotični Pera na primer kaže:
  “Radim kao pas a PROCENJUJEM do ranih večernjih časova…”. “
  Prenosite informaciju a mi ponosni na znanog ili neznanog junaka Peru, ako i ne dočekamo grejanje a vi opet do dotičnog za 6 sati i pitate:
  “Crni Petre, smrze li se? Alal vera, čoveče, ajde lepo svojoj kući odmeniće te Laza koji za posao gine kao kamikaza… “
  Kazali ste nam, a nama milo oko srca. I neka bude i dan, dva, tri dana ali znamo da vam je stalo da mi znamo šta se dešava a naravno da se podrazumeva da ne možete da rodite novi toplovod.
  Sve ima svoj rok trajanja. I heroj Pera i ličnosti većeg formata od šefova do direktora. Ali da znamo da vam je stalo do nas.
  Neka se na Heroja dana klade i kladionice a ne kao do sada jedini izbor fudbal Real, Bajern ili kao nekad, dok su glavne dase u gradu bili Šepa, Baja i Pipac, tim Mladi grafičar ili košarka gde se mogu da kladim na Chicago bulls ili u prevodu na čikaška goveda.
  I još nešto, ozbiljnije.
  U NGCu, u bloku u kome živim, uobičajena je bedna praksa sitnog podvaljivanja u hladne dane bez grejanja da nam se potura jedva mlaka, a skoro hladna voda, za toplu koja je već izdatak a cifre su poznate i meni i vama. Onda malo razmislom i kažem:
  “JKP Tplana se rukovodi etikom i moralom i neće da nam podvaljuje, sačekaću da istekne kojih dvadesetak ( lele nane ) litara hladne vode dok dočekam barem toplu da bih se obrijao, oprao kosu ili detinju ukakanu pozadinu”
  I posle 30 litara još nije ni mlaka a moj junoša, upišanko i usranko u datom trenutku, a strašan dasa i poznati bračni nevernik na zlom glasu za više od dvadesetak godina, taj odkmeči ovako: “Uaa ta-ta, ta-ta!” što na dečijem jeziku znači; ”E, e, bre ćale! mislio sam prvo ti pa Putin a ono ti si bre običan kenjavko koji ne može da se uzvisi iznad olkolnosti i efikasno mi pomogne u ovom za mene delikatnom trenutku koji na ovaj ili onaj način ostavlja posledice po moj psihofizički razvoj što budno prati keva koja ne prestaje da lomi prste i zasuzi na svakih 5 minuta Nije kriva Toplana nego ti.”
  Zaista, ovaj problem sa toplom vodom važi sigurno za naš blok. Ali već za susedni ne važi. Eto. Sretnem zemljakinju sa južne pruge i pitam je:
  “Mori Perso, jel ti ‘ladno da se malko ispomažemo?” a ona kaže
  “Ma ne kaki! Kaki bre, uleznem u vrelu vodu i dva sata ne izlazim dok se ne razladi voda”
  Nepravda. “Ej bože”, mislim ja, “jesam li se kamenjem na tebe bacao, ovim Vranjancima sve a Piroćanci su zatucana neka čeljad, tako li je? a ja sam kao mali zapamtio poslovicu “Na ćoravi štrci i bog pravi gnjezdala” Ima li te, bože?”
  Bilo je malo šale u ovoj opravdanoj primedbi oko tople vode za koju je JKP nadležan. Hvala vam na trudu, obaveštavajte nas češće i bićemo mirniji, nekoliko dana hladnoće i mi smo sa šturim informacijama kao guske u magli a među vama ima onih kojima je informatička pismenost na zavidnom nivou.
  I na kraju upozorenje. Vi svi znate da imamo premijera – pregaoca koji se zaleće u hladne talase da spase babe na drveću i mačke po krovovima poplavljenih kuća a kada je vejavica u smetovima pronalazi zavejanu decu koja se zbunjena opiru kada ih izbavljuje.
  Ako ovo potraje, zovem ga da on zavaruje. A kako da stigne? Davos-Berlin, Veliki Krivelj-Topionica, Nemanjina, mini starke i ministri.
  A čini mi se da od njega uglavnom svi cvikaju. Iz JKP Toplana, naravno. Od Direktora do Cara i ostalih Visosti i obrnuto. Ali ne cvika toplovod.
  Hvala. Drugarski pozdrav Smrt fašizmu, sloboda narodu.
  Vaš Komandant…

 2. Hej, neverovatno, za pola sata stigla topla blagoslovena vodica. Ripam u kadu.
  Cara za kralja!
  Nj. V. Car je prava stvar.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime