Maturska parada održana prvi put u Boru [FOTO]

U Boru je ove godine prvi put organizovan defile maturanata i svečani ples u kome je učestvovalo oko četiri stotine učenika završnih godina borskih srednjih škola. Zajedničku maturantsku žurku uveličao je koncert Amadeus benda.

maturati-2015

Posle mnogo pokušaja i inicijativa od strane učenika i profesora, ove godine je prvi put organizovana manifestacija za sve borske maturante.

Svojevrsnu matursku paradu organizovali su profesori borskih srednjih škola i Opština Bor, uz tehničku podršku Centra za kulturu.

maturaska-setnja-2015

Oko četiri stotine učenika prodefilovalo je gradskim šetalištem do platoa Doma kulture gde je održan ples, a potom i dnevna žurka. Celu manifestaciju isratili su roditelji i prijatelji maturantaa, ali i veliki broj Borana.

„Parovi su se spremali više od dva meseca uz pomoć profesora fizičkog vaspitanja, a njihovi vršnjaci i naši sugrađani mogli su da vide engleski i bečki valcer“, izjavila je za Tanjug Irina Kagadejev Stanković, koordinator manifestacije i profesor engleskog jezika u Ekonomsko trgovinskoj školi.

maturaski-ples-2015

Ona je istakla da se ovakva manifestacija u Boru organizuje prvi put i izrazila nadu da će takvi skupovi postati tradicionalni.

„Očekujemo da ćemo sledeće godine ući u program „Evropa pleše“ i postati deo jedne velike svetske manifestacije. Učenici su bili oduševljeni idejom da se u našem gradu organizuje nešto novo, manifestacija u kojoj će oni moći da se pokažu u najboljem svetlu“,  rekla je Irina Kagadejev Stanković.

 

[flickr_set id=“72157653600517538″]

[RFG_gallery id=’435′]

(Bor030 / Tanjug)