Mauro Rikeci prvi prošao kroz cilj u Boru [FOTO]

Druga etapa 53. međunarodne biciklističke trke „Kroz Srbija“ završena je danas u Boru. Kroz cilj ispred borskog Doma kulture prvi je prošao Argentinac Mauro Rikeci.

Prolazak kroz cilj
Prolazak kroz cilj

Brdovitu deonicu u dužini od 137 kilometara od Niša do Bora najbrži biciklisti su prešli za 3 sata i 15 minuta, vozeći prosečno oko 42 km na sat.

Takmičari su tokom ovog dela trke prošli kroz dva brtska cilja i tri prolazna u Svrljigu, Knjaževcu i Zaječaru.

tds-2013-pobednici

Prvo mesto i žutu majicu zasluženo je osvojio Mauro Rikeci iz Argentine koji vozi za japanski klub „Nippo“ sa vremenom 3 h 15 ‘ 47 “, drugo mesto zauzeo je Sergej Nikolaev iz Rusije – tim „Katusha“, a treći kroz cilj je prošao Subotičanin Žolt Der – biciklista mađarskog „Utensilnord“.

Rikeci je istakao da je za njegov trijumf podjednako zaslužan ceo tim koji mu je pomogao da osvoji etapu.

Od domaćih takmičara najbolja vremena su postigli Ivan Stavić koje trku završio na 10 mestu i Gabor Kasa koji je kroz cilj prošao kao 12.

Nikada nisam vozio trku sa etapom čiji je cilj bio u Boru, mislio sam na Kladovo i iznenadila me je dužina pravca pred ciljem tako da sam pogrešio u oceni kada da počenem sprint. Nije bilo šanse za pobedničko postolje, prokomentarisao je Savić.

Etapu je odlučio Rikeceov sprint na pravcu duž ulice Moše Pijade u kome su imali priliku da uživaju mnogobrojni okupljeni Borani.

Na trci pod sloganom „Putevima rimskih imperatora“ učestvuje 119 biciklista iz preko 18 zemalja sveta, podeljenih u 24 ekipe.

Treći deo trke vozi se sutra od Bora do Kladova u dužini od 153 kilometara.

Mauiro Rikeci nosiće žutu majicu na startu treće etapu, plava majica za brdske ciljeve biće u vlasništvu Mirak Kala (Turska) dok će zelenu majicu za prolazne ciljeve obući Poljak Pjotr Kirpsa. U beloj maci Ministarstva omladine i sporta za bicikliste do 23 godine voziće Ali Riza Tanriverdi (Turska, nacionani tim).

Polazak je zakazan je za 10 časova ispred Doma kulture.

[nggallery id=10]