Medicinar iz Bora odneo dva boda

Borske rukometašice poražene su na svom terenu od šabačkog Medicinara rezultatom 20:25 (10:16) na startu Arkus Super lige.

Meč je počeo ujednačenom igrom oba rivala, igralo se gol za golom sve do sredine prvog poluvremena kada je borski tim upao u poentersku krizu, što je Medicinar iskoristio i sa 7:9 u 18. minutu došao na visokih 8:15 minut pre kraja prvog dela igre.

Izabranice trenera Zorana Barbulovića su nošene podrškom sa tribina uspele da vežu nekoliko golova na startu drugog poluvremena i smanje prednost rivalki na 13:17, ali je nažalost to bilo sve što su mogle da učine na ovom meču.

Ekipa Medicinara je do kraja utakmice iskusno čuvala stečeni kapital iz prvog poluvremena i iz Bora nosi dragocena dva boda.

Najraspoložene za igru u napadu, u sastavu Ženskog juniorskog kluba „Bor RTB“, bile su Isidora Sujić koja je postigla devet i Jelena Bogdanović sa pet pogodaka. Na listu strelaca upisale su se još i kapiten Marina Lalić (3), Magdalena Malenović (2) i Jana Stanković (1).

Najefikasnija u gostujućem sastavu bila je Nina Kažić sa sedam postignutih golova. Po četiri pogotka imale su kapiten Una Obrenović i Ana Tonković, a po tri Tamara Kojić i Milica Rakić.

Za igračicu utakmice izabrana je Jelena Ninković Živković golman Ženskog rukometnog kluba „Medicinar“.

U ostalim odigranim mečevima prvog kola Arkus Super lige postignuti su rezultati: Mladost NP – Naisa 31:30, Beograd – Jagodina 23:43, Crvena zvezda – Radnički 30:32, Bekament BB – Vojvodina 36:23.