Međunarodni festival folklora „Zlatno kolo“ i ove godine u Boru [NAJAVA]

Ustanova Centar za kulturu grada Bora i kulturno-umetničko društvo „Bor“ organizuju tradicionalni Međunarodni festival folklora „Zlatno kolo“ u periodu od 17. do 19. avgusta.

Ove godine učešće će uzeti, osim KUD-a „Bor“, ansambl „Anatolia“ iz Turske, „Academy of arts & Kythara institute“ iz Egipta, umetnički centar „Talija“ iz Beograda i folklorni ansambl „Karanovac“ iz Kraljeva.

Prvog dana festivala učesnici će nastupiti u okviru programa povodom Dana Brestovačke banje, dok će drugog i trećeg dana manifestacije program biti upriličen u amfiteatru Doma kulture.

Program festivala:

  • u subotu, 17. avgusta u Brestovačkoj banji sa početkom u 17 sati nastup učesnika festivala u okviru manifestacije „Dani Brestovačke banje“;
  • u nedelju, 18. avgusta u amfiteatru Doma kulture sa početkom u 18 sati defile učesnika, dok će u 19 sati biti svečano otvaranje festivala i celovečernji koncert;
  • u ponedeljak, 19. avgusta sa početkom u 19 sati u amfiteatru Doma kulture celovečernji kocert učesnika manifestacije.

Cilj festivala je promovisanje kulture i tradicije drugih naroda i krajeva Srbije, kao i podsticanje kulturno-umetničkog folklornog stvaralaštva i međunarodne kulturne saradnje. Ujedno, manifestacija ima za cilj i promociju i prezentaiju turističkih potencijala grada Bora i okoline.