MEŠ u Boru sprovodi obuku za nastavnike i učenike iz Portugalije, Italije, Bugarske i Turske

U okviru projekta Erasmus plus na kojem učestvuje Mašinsko-elektrotehnička škola u Boru, u ovoj borskoj školi održana je obuka o mikro-tik računarskoj mreži za nastavnike i učenike iz Portugalije, Italije, Bugarske i Turske.

Ovakvi projekti, prema rečima, gradonačelnika Bora, Aleksandra Milikića, predstavljaju priliku da mladi ljudi kroz rad i druženje razmenjuju znanje i iskustva.

„Velika mi je čast i zadovoljstvo što su Mašinsko-elektrotehnička škola i grad Bor domaćini Tempusovog projekta „Inovacija informacinih tehnologija u modernim VET sistemima”. Ovo predstavlja priliku da se mladi, na kreativan način, kroz rad i druženje, bave ozbiljnim informatičkim alatima i razmenjuju svoje znanje i iskustva, ali i da upoznaju neka nova viđenja kako se to radi u nekim drugim zemljama”, ističe Milikić.

Nastavnik računarskih mreža u Mašinsko-elektrotehničkoj školi, Ivan Milutinović kaže da je, u okviru ovog projekta, u Boru organizovana obuka u vezi sa mikro-tik računarskom mrežom za goste iz Portugalije, Italije, Bugarske i Turske.

„Do sada smo imali prilike da i mi naše nastavnike i učenike pošaljemo u Tursku i Bugarsku gde su bile obuke za programiranje i kreiranje veb sajtova, kao i u Portugaliju gde je bila obuka iz 3D štampe. Nakon gostovanja kod nas u Boru, na jesen je ostalo da cela grupa poseti i školu u Italiji”, objašnjava Milutinović.