Meštani Slatine blokirali put zbog dima

2
60

Žitelji borske Slatine nezadovoljni ekološkom situacijom u ovom mestu blokirali su magistralni put koji kroz centar sela vodi od Bora do Zaječara i Đerdapske magistrale. Neposredni povod da meštani Slatine izvezu poljoprivrednu mehanizaciju i blokiraju put bio je gust i neprijatni dim, koji se danas poslepodne nadvio nad ovim selom. Intervenisali su i pripadnici policije iz Bora.

slatina-protest
Foto: Dragan Popaz

Nezadovoljni žitelji jednog od najzagađenijih sela Opštine Bor zatražili su da na teren izađe republički ekološki inspektor.

Okupljenim meštanima su se obratitili predstavnoci Opštine Bor i Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor.

Foto: Dragan Popaz
Foto: Dragan Popaz

Iz RTB-a Bor su za Blic negirali da je dim koji se nadvio nad ovim selom iz topionice, jer tvrde da stara topionica ne radi, već da je to najverovatnije dim sa gradske deponije.

(Blic / Bor030)

2 KOMENTARA

  1. ČUDESNA (BORSKA) ENIGMA!

    Kako to da Slatinjani ne razlikuju dim iz ođaka topionice i onaj sa deponije, pogotovu kada je danas padala kiša. Mora “gospodar života i smrti” u Boru da im je objasnio da je kiša zaustavila dim iz topioničkih ođaka. a da je pospešila vatru na deponiji. Problem je što mnogi ljudi iz Slatine dolaze u Bor i vide dali radi ili ne radi stara topionica, ne ona od pre II svetsklog rata, nego ona iz 1961. godine. Pitam se dali ima iole malo istine iz fabrike mašte “gospodar života i smrti” u Boru. Izgleda nastaje takmičenje menadžera iz RTB Bor ko više će zaobići istinu. Narod, osim pomalo Slatinjani, svi im veruju. Možda se “gospodar života i smrti” u Boru malo zaneo, nova topionica krenula je mehanički od 23. decembra 2014. (valjda čuva slike, koje ga podsećaju da je slučajno, pravio prekoprijatno društvo premijeru), a analitički od 5. marta 2015. godine, i nikako da počne da stvarno proizvodi crveni metal ili, se proizvedeni bakar, od stida sakrio ili ispario? Enigma nečuvena….!

  2. До сада злочини се дешавали над неколико јединки до неколико десетине људи. У Хитлеровим гасним коморама спаљивани су неколико хиљаде људи дневно. У коморама борског „господара живота и смрти“ врши злочин и тихо убијање над 60 хиљаде борана и боранки и то данима и годинама у назад. Краљ бакра Србије Поповић допрема цару бакра Бора концентрат, не само бакра, већ са комплетним Менделејевим системом штетних елемената: арсен, жива, кадмијум, олово, цинк и што још не. На ово ћуте људи, инспектори екологије (зна се зашто!), чуте надлежни и владини органи (и то се зна зашто?) епилог су први приметили мештани Слатине, а XXI век је искорачио. Уместо да се развијају савремене и чисте технологије “наш (??) господар живота и смрти“, уводи технологије смрти на дуже стазе!? Чудо, још председник није му уручио, за сва недела, орден самољубља.

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here