Meštani Zlota dobili apoteku

Više od 3.500 meštana Zlota, najvećeg borskog sela, dobili su i apoteku, u kojoj će, pored ostalih, moći da lekove uzimaju i na recept.

Novu apoteku u Zlotu otvorili su Blagoje Spaskovski, generalni direktor Rudarsko topioničarskog basena Bor, Dragiša Milošević vlasnik Apotekarske ustanove “Šeki Tilia” iz Petrovca na Mlavi i Aleksandar Milikić, predsednik opštine Bor.

„Zlot je apoteku zasluživao i ranije. Selo je  konačno dobilo nešto što treba. Sada ima stalnog lekara, ima otvorenu apoteku i bilo bi dobro da se ona po potrebi otvara i noću”, dodao je prvi čovek Rudarsko topioničarskog basena Bor.

Apoteka je dobro snabdevena svim medikamentima i suplementima, a što je najvažnije i onim koji se mogu kupiti na recept.

“Godinu dana smo tražili lokaciju i našli je uz pomoć mesne zajednice Zlot i opštine Bor”, istakao je Dragiša Milošević, vlasnik Apotekarske ustanove “Šeki Tilia” iz Petrovca na Mlavi.

Otvaranju ove apoteke prisustvovali su i: Vidoje Adamović, predsednik Skupštine opštine Bor i Nebojša Videnović, direktor Rudnika bakra Bor.