Mia Ristić pobednica međunarodnog Božićnog turnira

Mlada borska teniserka Mia Ristić osvojila je međunarodni Božićni turnir održan od 9. do 16. januara na terenima teniskog kluba „Crvena zvezda“ u Beogradu u konkurenciji igračica i igrača do 18 godina.

Mia Ristić i Mara Gae / Foto: teniskisavez.com

Četrnaestogodšnjoj Boranki ovo je treća titula na turnirima Međunarodne teniske federacije (ITF) iz serije „ITF World Tennis Tour„.

Mia je turnir započela kao šesti nosilac, ali je dobrom igrom pokazala da je jedna od najperspektivnijih domaćih teniserki.

Redom su „padale“ protivnice, najpre Tamara Kostić  iz Austrije 2:0 (6:4, 7:5), potom Ema Bubalo iz Hrvatske 2:1 (3:6, 6:0, 6:3), zatim domaća takmičarka Anja Petković 2:1 (6:1, 4:6, 6:1). U polufinalu se Mia sastala sa Ruskinjom Kirom Matuškinom koju je savladala rezultom 2:0, po setovima 6:4, 6:2.

Reprezentativka Srbije u mlađim kategorima je do titule prvaka došla pobedom u finalu nad rumunskom teniserkom Marom Gae rezultatom 2:0 (7:6(7), 6:4).

Mia u dosadašnjoj karijeri ima pet finala na ITF turnirima i tri titule. Prošle godine je osvojila takmičenja u Ulcinju i Baru.

U muškoj konkurenciji titulu je osvojio Aljaž Jeran iz Slovenije koji je u finalu savladao domaćeg tenisera Veljka Krstića sa 2:1 (6:3, 4:6, 6:3).

Do pobedničkog pehara u dublu stigli su Mihailo Savić iz Srbije i Čeh Jan Hrazdil. Oni su u finalu bili bolji od rumunskog para Iustin BeleaVlad Kristian Breazu rezultatom 2:0 (6:4, 6:1).

U ženskom dubl takmičenju trijumfovale su Ana Lanisek i Eva Miler Uhan iz Slovenije koje su u finalu savladale hrvatice Emu Bubalo i Klaru Vukičević 2:0 (6:2, 6:4).