Milena Stanojević : Evropska medalja

Sample ImageI ako je sport u Boru na vrlo niskim granama, neki sportisti u individualnim sportovima ostvaruju fantastične rezultate. Milena Stanojević, boranka koja nas je navikla na kontinuitet osvajanja medalja u karateu, ovoga puta se vratila sa Evropskog prvenstva sa bronzanom medaljom…

ni manje ni više u nastupu za reprezentaciju Srbije! Takmičenje je održano u Turkoj, za kategorije kadeta i juniora. Tim povodom smo razgovarali sa Milenom.

Bor030: Najpre čestitke za osvojenu medalju. Reci nam svoje utiske sa takmičenja?
Milena : Nastupala sam sa svojom ekipom u borbama drugog dana takmičenja. U prvom meču smo ubedljivo dobile Gruziju, naredni meč protis Slovenije, zatim i Španija i to je bio izuzetno težak meč. Sam dolazak do 3. kruga je bio veliku uspeh jer se od nas nije mnogo očekivalo. Od Španjolki smo izgubile u polufinalu, tako da smo ušle u borbu za treće mesto protiv Austrije, koju smo dobili. Imali smo i fantastičku publiku. Mnogi su mislili da smo oslabljeni, međutim ipak nije bilo tako. Selektori su očekivali jednu medalju, a na kraju ih je bilo 7.

Bor030: Ovo je tvoj prvi nastup za reprezentaciju Srbije od osamostaljenja države?
Milena: Da, ja sam do sada 2 puta nastupala za reprezentaciju na Evropskom prvenstvu, najpre u Grčkoj, zatim u Podgorici, sve za reprezentaciju Srbije i Crne Gore. Ovo je treći put da sam u reprezentaciji, prvi za reprezentaciju Srbije.

Sample Image

Bor030: Tvoja trenutna forma, trening, klub?
Milena : Već godinu ipo sam u karate klubu „Žandarmerija“ iz Beograda u koji sam došla iz svog matičnog karate kluba „Bor“. Imam odličnu ekipu ljudi sa kojom treniram, dosta mi pomažu, izuzetno su korektni prema meni, i ja sam zaista zahvalna. Ovde su ipak bolje finansiske mogućnosti. Sa te strane je mnogo lakše.

Bor030 :
Karate klub „Bor“ iz trenutne perspektive?
Milena: Izuzetno mi je drago što potičem iz tog kluba i što mi je trener bio Obrenko Petrović. Sve bih dala kada bi taj klub imala ovde u Beogradu. Nije bilo lako preći u drugi klub nakon 14 godina provedenih u matičnom klubu gde mi je pružana maksimalna pažnja.

Bor030: Budući planovi vezani za karate?
Milena: Obzirom da sam od sada seniorka, već narednog vikenda je prvenstvo Beograda za seniore, a krajem marta i državno prvenstvo. Moraću da se spremam za ta dva takmičenja. Znam da neće biti nimalo lako jer ću biti najmlađa u svojoj kategoriji, potrebno je da se sama probijem i na osnovu svojih kvaliteta izbijem u prvi plan. Ovo je znači moja poslednja kategorija, seniorska kategorija, i ovde čovek može da ostvari sam one krajnje ciljeve i snove. Nadam se najvećim uspesima. Od sebe ću dati maksimum i nadam se još kojem Evropskom i Svetskom šampionatu.

Sample Image

Milena Stanojević privatno?
Milena: Teško je odvojiti vreme za sebe. Živim u studenstkom domu, tako da je sa jedne strane i teže, ali opet ima i svojim prednosti jer je dobro druženje. Nađem tu i tamo vremena za neku žurku, društvo, može da se uklopi.

Bor030: Koji su tvoji sportski uzori?
Milena: Dok sam bila mlađa i nastupala na velikim takmičenjima, ostali su mi upečatljivi naši karate šampioni Teodor Rajić, Roksanda Lazarević, Slađana Mitić, Peđa Stojadinov. Oni na neki način predstavljaju karatiste koji mi pokazuju put kojim treba da se ide.

Milena Stanojević
Datum rođenja: 19.05.1986.
Mesto rođenja: Bor