Milenko i Aneta trčali za Saru, Borani donirali 96.600 dinara

Milenko Janićijević i Aneta De Kandija, borski sportisti trčali su danas glavnim gradskim ulicama kako bi podržao akciju prikupljanja pomoći za malu Saru Nikolić (2018).

Sara boluje od težeg oblika TSC tuberozna skleroze i trenutno se prikupljaju sredstva za operaciju u inostranstvu, specijalističke preglede, rehabilitaciju, logopedsko, defektološke i psihološke tretmane, kao i za putne troškove i smeštaj.

Današnju humanitarnu akciju organizovalo je udruženje „Borci za Bor“ iz kojeg kažu da su zadovoljni odzivom Borana, ali da se prikupljanje sredstava nastavlja.

„Potrebno je 30 miliona dinara za operaciju koja se radi u Hjustonu u Sjedinjenim američkim državama. Do sada smo sakupili 28 i po miliona i nedostaje nam još milion i 500 hiljada dinara da bismo uspešno završili akciju. Prikupljamo sredstva u saradnji sa humanitarnom organizacijom „Budi human“ Aleksandra Šapića preko koje građani mogu da pošalju SMS poruku 948 na broj 3030 i tako doniraju 200 dinara za sarino lečenje“, kazao je Dalibor Jović iz organizacije „Borci za Bor“.

Aneta i Milenko, koji se i sam bori sa opakom cerebralnom paralizom trčali gradskim ulicama od Nove tržnice do generalne direkcije i nazad.

„Rešio sam da podržim humanitarnu akciju za pomoć maloj Sari Nikolić, koja boluje od teške bolesti i kojoj je novac hitno i prekopotreban, zajedno sa firmom „Inex Plus“ i udruženjem „Borci za Bor“. Borani su se još jednom pokazali kao humani i ne sumnjam da ćemo malu Saru uskoro poslati u Hjuston“, kazao je Janićijević.

U današnjoj akciju prikupljeno je 96.600 dinara, od čega je 68.000 dinara ubačeno u kutiju za priloge, dok je preostalih 28.600 donirano preko SMS poruka.

Sarinom lečenju svi mogu pomoći slanjem SMS poruke sadržine 948 na broj telefona 3030 (cena poruke 200 dinara), uplatom na neki od namenskih računa (nevedenih na grafici iznad) ili preko udruženja „Borci za Bor“.