Milenko Janićijević predvodi trku ulicama Bora za pomoć Mariji Gambošević

Borski sportisti Milenko Janićijević i Nebojša Zaha Zahitović, zajedno sa pripadnicima beogradskog odreda Žandarmerije trčaće u subotu 8. aprila, glavnim gradskim ulicama kako bi podržali humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za lečenje Marije Gambošević (2008).

Trčanje počinje od kafića Panta Rei u 11.30, gde će biti postavljena kutija za ostavljanje novčanih priloga.

Ideja je da Borani koji vide Milenka, Nebojšu i ostale učesnike pošalju SMS poruku 1233 na broj 3030 (cena poruke 200 dinara) i tako pomognu marijinom lečenju.

Marija je rođena 30.10.2008. godine. Dete je iz uredno vođene i kontrolisane trudnoće. Živela je uobičajenim životom i ništa nije ukazivalo na to da će imati ozbiljne zdravstvene probleme.

2018. godine Marija je napipala čvoriće na preponama i stomaku, nakon čega se uputila na detaljne preglede i dijagnostiku kako bi saznala uzrok. Nalazi su pokazali da je reč o dezmoidnom tumoru (fibromatoza) retkoj vrsti benignog tumora koji se širi velikom brzinom i zahvata ostale unutrašnje organe.

Porodica se već suočila sa velikim gubicima kada je Marijina sestra preminula od kancera u petoj godini života, a otac pre par godina od posledica srčanog udara.

Marija je uz podršku porodice uspela da ode na lečenje u Istanbul ali je operacija  planirana u maju 2022. godine morala da bude otkazana, a odlukom lekara lečenje je tada nastavljeno citostaticima što je dalo rezultaze smanjivanja tumora sa 32 cm na 16 cm čime su se stekli uslovi za hirurčku intervenciju za koju su joj hitno potrebna dodatna novčana sredstva.

Za dalje lečenje neophodna joj je pomoć svih nas da joj pomognemo svojim donacijama jer je operaciju potrebno uraditi što je pre moguće .

Sredstva su joj potrebna za operaciju, laboratorijske analize, lekove, suplemente, medicinski potrošni materijal kao i za putne troškove i smeštaj.