Milikić: Grad Bor će učiniti sve što može da pomogne preduzetnicima, većina se ne slaže sa stavovima iznetim na skupu

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić prokomentarisao je jučerašnji protest održan isred zgrade Skupštine grada i kazao da grad čini sve što je u zakonskoj nadležnosti da pomogne lokalnim preduzetnicima.

On je podsetio da je na sastanku sa predstavnicima preduzetnika dogovoren paket kojim bi se oni oslobodili plaćanja komunalnih taksi za šest meseci, kao i umanjenje nameta za zauzeće javnih površina za 99 odsto i da je to jedino što je u nadležnosti grada po Zakonu o budžetskom sistemu.

“Ovih dana, sa javnim stambenim preduzećem, uveliko radimo sveobuhvatnu analizu da preduzetnike koji su zakupci lokala u vlasništvu grada oslobodimo i plaćanja tih zakupa i siguran sam da će ta mera pomoći svima, jer lokale koriste i frizeri i fotografi i mnogi drugi, a ne samo ugostitelji”, rekao je Milikić

Gradonačelnik je dodao da se veliki broj preduzetnika ne slaže sa onime što je rečeno juče tokom protesta na koje je direktno napadnuta država i zdravstveni sistem, i istakao da je to pogrešan način da se pošalje politička poruka.

“Ja sam siguran da to nije bio politički skup, iako je na kraju izašla politička poruka. Grad je spreman da izađe u susret svim sugrađanima koji imaju neko pitanje, što smo i radili u prethodnom periodu.

Zdravstveni sistem u Boru jako dobro radi svoj posao iako su zaposleni pod velikim pritiskom već godinu dana i vakcinacija teče u najboljem redu. Zadatak svih nas je da uđemo u proces vakcinacije, zbog čega smo i tražili dodatne doze vakcina kako bi se u narednom periodu povećao broj vakcinisanih, a izbegla mogućnost širenja virusa i smanjio trend rasta broja pozitivnih”, rekao je Milikić.