Milikić: Grad Bor zabranjuje mini-hidroelektrane na svojoj teritoriji

11
2229

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić izjavio je danas da su izdate dozvole za izgradnju mini-hidroelektrana (MHE) istekle i da će one biti zabranjene na teritoriji grada Bora.

Gradsko veće je na današnjoj 46. sednici usvojilo Predlog Zaključka o sprovođenju javne rasprave o Nacrtu Odluke o izradi izmena i dopuna Prostornog plana opštine Bor.

Javna rasprava će biti sprovedena od 26. januara do 3. februara, a prema rečima gradonačelnika izmene i dopune Prostornog plana se donose kako bi se sprečila izgradnja MHE na teritoriji grada Bora.

“Nadležne gradske službe su na moj zahtev izvršile kontrolu i utvrdile da su sve izdate dozvole istekle i da ne postoji mogućnost gradnje. Ovom odlukom i narednom koja će biti na Skupštini grada biće potpuno zabranjena izgradnja mini-hidroelektrana na teritoriji grada Bora”, rekao Milikić.

Gradonačelnik je podsetio da se Zlotska reka koristi za snabdevanje grada pijaćom vodom, ali i da od nje zavise meštani mesnih zajednica kroz koje ona prolazi i da se zato mora zaštiti.

U Zlotu i Sumrakovcu su prethodnih nedelja organizovani protesti sa kojih je zahtevana hitna obustava radova na izgradnji MHE na rekama istočne Srbije.

11 KOMENTARA

 1. Tako se reaguje za zastitu svog grada i zastitu prirodne okoline.Veliki plus za funkcionere SNS.Iskoriscena ovlascenja u skladu sa potrebama.

 2. …I nista bez gradjanskog dostojanstva i odlucnosti….koje IZUZETNO EFIKASNO LECE politiku…. 😀😀 …Uzgred ..TRANSEVROPSKI (Atlanski okean-Crno more) Multimodalni saobracajni kiridor -Istok (Crnomorski.koridor)…
  BLOKADE,PREPREKE..KAO I POKUSAJI ELIMINACIJE OVOG GEOSTRATESKOG KORIDORA: 1) Koji je ,,Koridor zivota,, celog ovog potpuno demografski ,ekonomski ,socijalno..urusenog regiona Istocne Srbije…;
  2) Koji VRACA Republiku Srbiju na CENTRALNU GEOSAOBRACAJNU POZICIJU na Balkanu i u Jugoistocnoj Evropi… 3) Koji je DALEKO NAJVAZNIJI NEIZGRADJENI, MEDJUNARODNI saobracajni koridor Republike Srbije. ( i to jos i multimodalni: autoput/zeleznicki koridor/recni dunavski koridor )…Uskoro i u GRADU Boru. Cija je Skupstina DONELA (jednoglasno) svoju SkUPSTINSKU.ODLUKU o punoj.podrscci MS Koridoru Istok (CmK). …😀 Da mozda neko nece da je krsi…i da pokusa da spreci PUNO,JAVNO ,SLOBODNO I TRANSPARENTNO INFORMISANJE I EDUKACIJU GRADJANA GRADA Bora i Borskig okruga o razvoju i realizaciji..pa i o BLOKADAMA I POKUSAJIMA ELIMINACIJE SA TERIITORIJE REPUBLIKE Srbije ovog Projekta i geostrsteskog saobracsjnog koridora…?,😀😀😀 Ajde bas da vidimo te mocnike iz senke..te cuvene mocnike….😂😂😂 Bolje im je da hvataju 🚞… u slobodnom padu…😂😂😂😂..Znaci.
  USKORO u Boru.

 3. Ovaj udara na Vučića lično, pa i na Anu Brnabić.
  Svaka čast za hrabrost, zadivljen sam.
  Samo bojim da će sad da borane ostave da ih podave dimnjaci Zijina.
  Nije baš mudro.
  No i to je život.

 4. Svaka cast, zaista. Ono sto bih ja jos dodao jeste da jos samo fali da se pojavi neko i da kaze dokle ce vise strane banke i kazina da haraju u nasoj zemlji i otimaju od gradjana. Narocito kazina i kladionice, prema Casino Guru izvestajima oni online mnogo novca uzimaju niko poreza da plati… to je zaista smesno. Drzava da reaguje …

 5. 😂😂 …prvo ja sam za tebe Nenad ..a ne ovaj…Drugo ..tvoj prevod nije potreban..jer svi znaju da citaju svoj sopstveni jezik….Trece to sto ti mislis …misli i dalje ..Jer imas pravo da mislis sta god hoces….i to nikoga ne interesuje…Ali mene nemoj ti da objasnjavas drugima..jer ti nisi taj koji to moze… 😂😂😂 Mozda je za licno za tebe bolje da razumes sta je MS Koridor Istok (Cmk) ..i da potom napises nesto o tome …I ne da budes
  5.485692 ,, kvazi- politicki ansliticar u Srbiji…. I zato zapamti: Sve su PROLAZNE..a geostrateski kodidori su VECNI…A to …da se ja bojim da napisem ta dva imena koja ti pominjes..pa zato to moras ti za mene da uradis…. je SMESNO… 😂😂😂 … i Pozdrav za tebe iz🚞

 6. I samo ukucaj na Google ili You Tube :
  koridor istok I bices impresioniran tim NOVIM TRANSEVROPSKIM (ATLANSKI OKEAN-CRNO MORE) GEOSTRATESKIM KORIDOROM Republike Srbije….Koji je za razliku od SVIH VLASTI….KOJE SU PROLAZNE,…VECAN …. A ne time da li sam ja hrabar…..i svim drugim nebitnim stvarima.. 😂

 7. Nenad C, ti si u ovoj priči nebitan, iako želiš biti najbitnijim od najbitnijih. Ismail nije komentarisao tebe već našeg gradonačelnika. Nemoj sebi bespotrebno dizati cenu. Zar zaista misliš da si toliko hrabar da se suprotstaviš Vučiću i Brnabićki? Ako jesi, dokaži a ja ću ti reći ALAL VERA!

 8. Svaka čast za hrabrost. Pitanje je samo da li će gospodin Milikić uspeti da odbrani ovu odluku od domaćih kriminalaca zvanih investitori i svetskih moćnika kojima je cilj da srpske vodotokove stave pod svoju kontrolu.

 9. …😂😂😂…..pa naravno da sam nebitan….A to sam i napisao…i lepo pise..😂😂 Kao i ti…i Kao sto jenmeni nebitno i tvoje alal vera….😂😂😂 I pozdravi g.Milikica….koji PODRZAVA MS MKoridor Istok (CmK)….😂😂 naravno kliko je u mogucnosti…I samo opusteno….jer ja ti nisam politicar…a necu ni biti
  ..😂😂😂..pa nemoras ni najmanje da se uzbudjujes…😂😂😂

 10. ..😂😂😂….a da li je Ismail rekao i mislio i napisao…..da g.Milekic DIREKTNO UDARA na predsednika g.Vucica i predsednicu Vlade gdju Brnabic…E TO pitaj naseg g.Ismaila i g.Milikica…😂😂😂 Jer to svi koji su to procitali odlino razumeju….osim izgleda nekih ….😂😂😂 I ende sa moje strane o tome… jer je to smesna i nebitna prica..
  .Poz.iz 🚞

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here